Урбеч - особливий продукт, смачний, корисний. Це насіння або горіхи (або суміш), підсмажені і перемелені в пасту, перемішані з медом або з цукром. Урбеч - калорійна, але дуже корисна їжа., на Сході відома своїми оздоровчими і тонізуючими властивостями. Одночасно це і вишукане ласощі - смак урбеча унікальний, і підібрати йому якийсь замінник неможливо. Але є й ще одна особливість цього продукту - якщо не змішати урбеч з медом, то у нього з'являється в'яжучий властивість - він не те щоб «в'яже», як наприклад хурма, а обволікає слизову ротової порожнини на деякий час. Це властивість робить урбеч особливо корисними ліками у разі виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки. Тим, хто урбеч ні разу не пробував, рекомендують пробувати його потроху, щоб нові смакові відчуття не були занадто сильними. Робиться урбеч на особливих жорнах, які при перетиранні насіння ще і вичавлюють з них масло. Це масло тут же просочує сировину, з якого воно було отримано, і так виходить урбеч. Якби масло відразу ж відокремлювали, то вийшло б окремо масло і окремо макуха.
|