Назва такого знаменитого на весь світ і популярне страви російської кухні, як бефстроганов відомо, мабуть, всім, от тільки далеко не всім відомо, як же все-таки правильно і традиційно його приготувати, тому тут як раз і наведений класичний рецепт даного блюда.Кстати, варто зазначити, що так як назва страви в дослівному перекладі звучить, як "яловичина по-строгановськи", то для його приготування використовується виключно даний вид м'яса.
Список необхідних продуктів: 600 грамів яловичини для смаження (вирізка або філе), дві головки ріпчастої цибулі (середніх розмірів), 250 г сметани, 20 г петрушки, 20 г кропу, 40 мл рослинного масла, 30 г борошна, а також по половинці чайної ложечки солі і меленого чорного перцю.
М'ясо необхідно ретельно промити, очистити від плівок і сухожиль, порізати на невеликі шматочки товщиною приблизно півтора-два сантиметри (різати слід поперек волокон), після чого відбити яловичину порізати у вигляді тонкої соломки. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати півкільцями і обсмажити в рослинній олії до напівпрозорого кольору, а потім додати на сковорідку підготовлене м'ясо, сіль і перець і готувати на сильному вогні приблизно 5-7 хвилин, безперервно помішуючи вміст сковороди. Далі до м'яса і цибулі потрібно додати борошно, смажити все це ще 3 хвилини, влити сметану і довести масу до кипіння. Готову страву подавати посипавши подрібненою зеленню кропу і петрушки разом з будь-яким гарніром або салатом.
|