Якщо ви любите окрошку, готуєте її на воді, на кефірі або сироватці, спробуйте варіант її приготування на бульйоні. Знадобляться: грудка куряча, картоплі 5 штук, сметана, яйця 6 штук, цибулю зелену (1 пучок), один пучок кропу, пучок редиски, сіль і лавровий лист, огірок свіжий - 2 штуки великих.
Як готувати окрошку на бульйоні: курячу грудку зварити, додавши сіль і лавровий лист. Отриманий бульйон слід остудити, м'ясо вийняти і нарізати кубиками, потім повернути його назад, але вже в холодний бульйон. Редис нарізати смужками, огірок свіжий подрібнюється кубиками. Кріп миється з зеленим цибулею, потім струшують вода і зелень дрібно нарізається.
Яйця потрібно зварити й остудити. Почистити і нарізати кубиками, відправити в бульйон. Картоплю зварити, почистити і нарізати. Всі інгредієнти засипаються в бульйон, додається сіль і сметана. Окрошка розмішується і ставиться в холодильник, як мінімум на одну годину. Якщо вам не вистачає кислинки, додавайте в тарілку окрошки свіжого лимонного соку або пару гранул концентрованої лимонної кислоти.