Главная » Статьи » Рецепти

Як у кулінарії використовується корінь імбиру?
Імбир продається сушеним - в молотом вигляді, і свіжим – в корінцях. Поки ця пряність у нас не дуже популярна і використання кореня імбиру в основному зводиться до приготування імбирного чаю – прекрасної зігріваючого і тонізуючого напою. Але, крім чаю, імбир можна використовувати в багатьох інших стравах.
Використовуйте корінь імбиру в салатах, супах (особливо курячих), в стравах з рису і м'яса. Потріть на тертці очищений корінь і додайте небагато (не більше 0,5 чайної ложки) в суп незадовго до готовності. Не переборщіть, у імбиру дуже яскравий пряний смак.
Спробуйте приготувати маринад для м'яса, змішавши 1 чайну ложку тертого кореня імбиру, чотири столові ложки соєвого соусу, 50 мл солодкого вина токайського. М'ясо наріжте на шматки товщиною 1 см і розміром з долоню, залиште в маринаді на 30 хвилин, а краще на пару годин, потім обсмажте з двох сторін на сковороді і подайте з відварним рисом.

Здивуйте своїх гостей незвичайним десертом. Візьміть по жмені різних сухофруктів (чорнослив, інжир, фініки, родзинки, курага, яблука) і залийте їх окропом. Покладіть лавровий лист, по дві зірочки кардамону, попередньо розламавши його, гвоздику, паличку кориці. Поставте все на плиту і уваривайте на повільному вогні до стану густого соусу. В кінці приготування додайте одну чайну ложку дрібно натертого імбиру, по щіпці мускатного горіха і меленої кориці. Подайте охолоджений десерт з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.
Категория: Рецепти |
| Теги: імбиру, корінь
Як готується запіканка з гречаної каші?
Вівсяне печиво з чорносливом та ізюмом
Як швидко приготувати на сніданок «Картопляні човники?»
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: