Пиріг, рецепт якого пропонується вашій увазі в цій статті є не тільки приголомшливо апетитним і смачним ласощами - прямо тане в роті пісочне тісто і ніжна сирно-ягідна начинка, але ще і вельми корисним десертом, адже в чорниці міститься безліч вітамінів і мікроелементів, ну а харчової цінності сиру і нагадувати не варто. Що знадобиться для того, щоб спекти пиріг з сиром і чорницею: для тіста - 150 грамів вершкового масла, 100 грамів цукру, одне яйце, 200 грамів пшеничного борошна і одна чайна ложка пекарського порошку; для начинки - пів кілограма сиру, 100 грамів сметани, два яйця, 100 грамів цукру, а також 200 грамів чорниці.
Вершкове масло потрібно порізати на невеликі шматочки, після чого змішати його з просіяним борошном і чайною ложкою пекарського порошку, а потім додати яйце, цукор і замісити м'яке пісочне тісто. Підготовлене тісто слід обернути харчовою плівкою і прибрати на деякий час в холодильник (тим часом можна підготувати начинку для пирога). Для начинки протертий заздалегідь через сито сир необхідно змішати зі сметаною, яйцями і цукром, а після отриману суміш потрібно ще і ретельно збити за допомогою міксера. Жароміцну форму потрібно змастити маслом і викласти в неї охолоджене тісто таким чином, щоб вийшли високі бортики. Зверху на тісто викладається сирна начинка, ну а вже на неї рівний шар вимитих ягід чорниці. Пиріг випікається при 180 градусах протягом приблизно 40-45 хвилин.