Як оригінально приготувати салат "Оселедець під шубою"?
Салат "Оселедець під шубою" відомий усім, так як до цього часу залишається одним з найбільш популярних у багатьох господинь страв, але тим не менш традиційний вигляд і смак вже напевно набридло, ну і саме тому тут пропонується оригінальний варіант звичного салату, який пропонується подавати у вигляді рулетика з батона, ну наповнювати його варто усім знайомими і звичними інгредієнтами "Оселедця під шубою". Щоб приготувати такий незвичайний, красивий і оригінальний варіант салату вам будуть потрібні такі продукти: один батон або багет, філе однієї оселедця, два плавлених сирка, два курячих яйця, 50 грамів вершкового масла, одна досить велика буряк, 10 штучок маринованих корнішонів, свіжа зелень кропу, а також мелений чорний перець і сіль.
Зварені круто яйця і плавлені сирки необхідно натерти на дрібній тертці і змішати з розм'якшеним вершковим маслом кімнатної температури, після чого відокремити третину готової суміші і додати до неї дрібно нарубану зелень, ну а з більшою частиною змішати варену і натерту на дрібній тертці буряк. Батон або багет необхідно розрізати уздовж, але не до кінця і прибрати з нього практично весь м'якуш, після чого змастити його всередині сумішшю з буряками, а зверху по ній сумішшю з додаванням зелені, до якої також можна додати і зелений цибулька. Потім викласти по всій довжині підготовленого таким чином батона корнішончики і філе оселедця. Розріз батона слід змастити вершковим маслом і з'єднати краї, а сам батон щільно обернути харчовою плівкою і, зафіксувавши його таким чином, поставити на три-чотири години в холодильник. Ну а вже просякнуте і охолоджений рулет з батона необхідно нарізати на порції-скибочки, ну і подавати до столу.