Главная » Статьи » Рецепти

Які прянощі можна додавати в каву?
Класичним варіантом підбадьорливого напою, який більшість людей вважають за краще вживати саме вранці, є натуральний і дуже міцний чорний кава без всяких добавок, присмачений хіба що невеликою кількістю цукру. Ось тільки поціновувачі кави люблять пити цей напій не тільки в такому вигляді, але і зі всілякими добавками - молоком або вершками, морозивом, лікерами або іншим алкоголем...Ну а ще частенько в каву додають різні прянощі, які можуть виявляється не тільки підкреслити смак напою, але ще й благотворно впливають на організм.
Наприклад, доданий у свіжозварений міцну каву кардамон (у вигляді порошку або коробочки) не тільки робить аромат благородного напою просто неповторним, але також зміцнює шлунок і заспокійливо впливає на весь організм.
Також заспокоїти нервову систему може і кави з імбиром (імбир в свіжому вигляді або в порошку додається ще при варінні напою), ну а ще такий напій відрізняється здатністю стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту.
Гвоздика додається в гарячий кави може сприяти зниженню негативної дії кофеїну, а ще благотворно впливає на систему кровообігу і навіть знижує тиск.
Ну а крім вже перерахованих спецій у каву можна також додати й інші прянощі (чорний або запашний перець, корицю...), які не тільки покращать його аромат і смак, але і до того ж здатні надати напою різні корисні якості.
Категория: Рецепти |
| Теги: напою, тільки
Рибні палички
Банановий торт
Протерта калина з цукром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: