Вся краса і незвичність даного рецепту пиріжків полягає в тому, що вони готуються дуже просто, точно також, як і звичайні тонкі млинці на сковороді, але лише з тією відмінністю, що з одного боку блін обсмажується як зазвичай, ну а на другу сторону під час смаження викладається начинка і таким чином страва виходить цікавим і оригінальним, ну а крім цього ще і дивовижно смачним!Млинці у даному рецепті можна готувати як звичайні, так і з додаванням у тісто шпинату, що додасть готовому блюду цікавий зеленуватий відтінок.
Щоб приготувати це блюдо вам потрібно буде таке: 500 мілілітрів молока, 250 г пшеничного борошна, 150 г свіжого шпинату (можна і без нього), половинка чайної ложечки солі, 150 г сиру, 800 грамів печериць, дві середніх репчатых цибулини, три яйця, по 50 грамів рослинного і вершкового масла, половина столової ложки крохмалю, а також перець та інші спеції і свіжий базилік і кріп.
Шпинат слід на кілька хвилин покласти в киплячу воду, а потім обдати холодною водою, дати їй стекти і подрібнити блендером до пюреобразного стану, а після змішати з молоком, додати два яйця, борошно і три столові ложки рослинної олії. Ріпчасту цибулю і гриби подрібнити і обсмажити на останньому олії, посипавши за смаком спеціями і сіллю. Сир дрібно натерти. Залишився яйце збити і змішати з крохмалем. На розтопленому вершковому маслі в сковороді смажити кожен млинець з одного боку, а потім перевернути на другу, а зверху на обсмажену сторону викласти невелику кількість грибної начинки і посипати тертим сиром і подрібненою зеленню. При цьому краї млинця змастити сумішшю яйця і крохмалю і скласти його навпіл, після чого повністю обсмажити вийшов пиріжок.
|