Цей салат завдяки вдалому поєднанню продуктів може стати прекрасною закускою або ж прикрасою святкового столу. Роблять його в декількох невеликих круглих формочках. Ось список необхідних для його приготування інгредієнтів, це на три порції: одна банка (250 г) консервованої печінки тріски, одна велика морква, 100 грамів твердого сиру, три курячих яйця, чотири столові ложки консервованого зеленого горошку, шість - сім пір'я зеленої цибульки, 100 грамів майонезу. Спочатку відварити окремо моркву і курячі яйця, у варених яєць відокремити білки від жовтків. Яєчні білки, варену моркву і сир натерти на крупній тертці, консервовану печінка тріски розім'яти виделкою, зелений цибулю дрібно нарізати. Формочки для салату потрібно злегка змастити рослинним маслом, а потім викласти в кожну шарами підготовлені інгредієнти. Першим шаром викласти цибулю і злегка полити майонезом; потім шар білків і знову майонез; третім шаром викласти сир і знову змастити майонезом, потім зелений горошок і знову майонез, далі морква і майонез і в кінці шар печінки тріски. Формочки з шарами салату поставити в холодильник, а вже перед подачею на стіл кожну формочку накрити листком салату, перевернути і викласти вміст форми на лист салату. Зверху кожну порцію посипати натертим на дрібній тертці яєчним жовтком і прикрасити зеленню.
|