>Страва з незвичайною назвою чатні прийшло до нас з Індії. Воно є неодмінним атрибутом трапези в будь-індійської сім'ї. Давайте і ми з вами спробуємо приготувати чатні з слив. Для приготування чатні знадобиться 500 грам сливи угорки (якщо немає, можна і іншу брати), 400 грамів червоного цибулі, 150 грам цукру, 170 мл яблучного оцту, 2 ст.л. Імбиру рубленого, ½ ст.л. Білої гірчиці, 1 паличка кориці, кардамон, гоздика і чорний перець за смаком, зірочка бадьяна, щіпка шафрану і рослинне масло, трохи мускатного горіха.
Сливи поділяємо на половинки, засипаємо цукром і залишаємо на ніч у холодному місці. Всі спеції розмолоти в кавомолці або подрібнити в ступі. Прогріти на олії спеції в сотейнику, додати 2 ст.л. Цукру і дочекатися його розчинення. Додати цибулю, нарізану кубиками, карамелизовать хвилин десять.
Сливи прогріти на вогні, влити отриманий сироп в цибульну суміш і протушкувати хвилин 20. Додати імбир і корицю, оцет, тушкувати до випаровування половини рідини. Останній штрих - додати сливи і протушкувати 20 хвилин до тих пір, поки сливи не стануть м'якими. Приємного вам апетиту!