Напевно назва такого національного українського страви, як галушки відомо багатьом, але що ж саме являють собою ці самі горезвісні галушки знає вже набагато менша кількість людей - а насправді це всього лише грудочки прісного тіста в супі, який виявляється дуже легко і просто приготувати. Для приготування традиційного українського супу з галушками вам знадобиться: для галушок - два курячих яйця, пшеничне борошно вищого сорту, сіль; для супу - два літра курячого або овочевого бульйону, три-чотири картоплини (середніх за розміром), дві невеликі цибулини, одна морква, рослинне масло для піджарки, перець і сіль, а також свіжа зелень петрушки для прикраси і сметана для подачі супу.
Овочевий або курячий бульйон необхідно довести до кипіння, після чого покласти туди очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, очищену і розрізану на дві або чотири частини цибулину, ну і варити до готовності овочів. Сирі яйця слід посолити і змішати з такою кількістю борошна, щоб вийшло густе, як сметана, тісто, яке потім потрібно набирати чайною ложкою й опускати в киплячий суп. Моркву і решту потрібно подрібнити цибулину і обсмажити до рум'яного кольору на рослинній олії і відправити отриману зажарку в суп. Туди ж додати перець і сіль за смаком, посипати подрібненою петрушкою і зняти з вогню. Готовий суп розлити по тарілках і заправити сметаною.