Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати салат з запечених овочів?
Смачний і корисний салатик можна готувати в різних варіантах - покласти маслини, каперси, змінювати поєднання овочів, додавати зелень або сушені пряні трави. Заправка, в принципі, не потрібно, але при бажанні можна додати лимонний сік.
Що знадобиться для приготування
Один великий баклажан
Три - чотири невеликих цибулини (краще брати цибулю-шалот)
Три часточки часнику (за смаком)
Два помідора
Один кабачок або цукіні
Один червоний болгарський перець
Три - чотири столові ложки оливкової олії
Столова ложка лимонного соку
Пучок свіжої зелені
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Баклажан чистити від шкірки не потрібно. Наріжте його невеликими шматочками, цибулю поріжте часточками, зубчики часнику розрізати навпіл. Помідори і кабачки наріжте кубиками. Перець розріжте навпіл, покладіть на деко.

Всі овочі (крім перцю) покладіть в миску, влийте оливкову олію, добре перемішайте. Викладіть до перцю на деко (перець нехай лежить окремо). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 20 хвилин (до м'якості овочів).

З м'якого перцю зніміть шкірку, м'якоть наріжте смужками. Дайте овочам охолонути, додайте перець, за смаком посоліть і поперчіть. Перекладіть в салатник, полийте лимонним соком і залиште на півгодини просочитися. Перед подачею посипте свіжою зеленню.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, наріжте
Фінський рибний суп (рецепт)
Аранчини (рецепт)
Як приготувати смачне апельсинове варення без шкірки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: