Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати салат з запечених овочів?
Смачний і корисний салатик можна готувати в різних варіантах - покласти маслини, каперси, змінювати поєднання овочів, додавати зелень або сушені пряні трави. Заправка, в принципі, не потрібно, але при бажанні можна додати лимонний сік. Що знадобиться для приготування Один великий баклажан Три - чотири невеликих цибулини (краще брати цибулю-шалот) Три часточки часнику (за смаком) Два помідора Один кабачок або цукіні Один червоний болгарський перець Три - чотири столові ложки оливкової олії Столова ложка лимонного соку Пучок свіжої зелені Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Баклажан чистити від шкірки не потрібно. Наріжте його невеликими шматочками, цибулю поріжте часточками, зубчики часнику розрізати навпіл. Помідори і кабачки наріжте кубиками. Перець розріжте навпіл, покладіть на деко. Всі овочі (крім перцю) покладіть в миску, влийте оливкову олію, добре перемішайте. Викладіть до перцю на деко (перець нехай лежить окремо). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 20 хвилин (до м'якості овочів). З м'якого перцю зніміть шкірку, м'якоть наріжте смужками. Дайте овочам охолонути, додайте перець, за смаком посоліть і поперчіть. Перекладіть в салатник, полийте лимонним соком і залиште на півгодини просочитися. Перед подачею посипте свіжою зеленню. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |