Журавлина - зимняя ягода. З журавлини можна приготувати мус, кисіль або желе. Рецепт смачного желе ми пропонуємо вашій увазі. Продукти: пів склянки цукру, один стакан журавлини, дві склянки води і одна пачка желатину. Як будемо готувати: спочатку ягоди слід промити, воду злити, перекласти журавлину в марлю і віджати сік. Далі сік перелити в чашку, відставити, а макуха залити півтора склянками води і кип'ятити п'ять хвилин. Дати відвару охолонути, процідити його, додати цукор і знову поставити на вогонь. Перемішуючи варити до повного розчинення цукру. Вимкнути вогонь і зняти з вогню.
Замочити сухий желатин в підлогу склянці води, дати йому набрякнути, розпустити на водяній бані. Остиглий желатин влити в журавлинний відвар, ретельно перемішати, додати віджатий раніше сік.
Тепер розливаємо гаряче желе з форми, даємо йому охолонути на кухонному столі і після відправляємо в холодильник. Повністю остигле желе можна вивалити в плоске блюдо, подати зі збитими сивками або посипати цукровою пудрою. Приємного!