Главная » Статьи » Рецепти

Суп з кабачків
Зараз, коли саме почався сезон дозрівання багатьох літніх овочів, в тому числі і кабачків, якраз саме час приготувати дуже смачний, а також дивно корисний вітамінний овочевий супчик з молоденьких кабачка. До того ж для літа таке перша страва підходить ще й тим, що подається суп саме в холодному вигляді, а для спекотних і спекотних днів, коли є і зовсім не тук вже й хочеться такі холодні страви просто незамінні...
Ну а для приготування такого смачного, корисного і нескладної в приготуванні супу з кабачків вам знадобляться такі продукти: 600 г кабачків (тобто два посередній), 600 мл овочевого бульйону, одна середнього розміру головка ріпчастої цибулі, три зубчики часнику, одна склянка натурального йогурту, три-чотири гілочки свіжої м'яти, 10 невеликих скибочок білого хліба, 100 грамів твердого сиру, одне яйце, дві столові ложки молока, три столових ложки рослинного масла, ну і ще перець і сіль.

Молоді кабачки слід вимити і порізати невеликими кубиками, ріпчасту цибулю дрібно нарізати, часник пропустити через прес, свіжу м'яту дрібно нарубати.
Твердий сир потрібно натерти на самій дрібній тертці, а потім змішати з сирим яйцем і молоком. Скибочки хліба порізати на маленькі шматочки-кубики, змастити з яєчно сирною сумішшю і відправити в дуже гарячу духовку на 5-7 хвилин.
Тим часом обсмажити в сотейнику на розігрітому рослинному маслі цибулю і часник, потім додати порізані кабачки і смажити до готовності. Влити в сотейник овочевий бульйон, довести суп до кипіння і додати м'яту, а ще через дві-три хвилини прибрати супчик з вогню. Трохи захололий суп подрібнити за допомогою блендера до стану пюре, посолити і поперчити за смаком, а після охолодити і подавати разом з сухариками-крутонами.
Категория: Рецепти |
| Теги: кабачків, суп
Риба під маринадом
Як готується класичне французьке безе?
Що можна приготувати на сніданок незвичайне і смачне
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: