В оригіналі блюдо, яке готується за пропонованим рецептом називається незвичайним для нашої мови словом Юварлакья, ну а простіше кажучи це суп з фрикадельками, який традиційно готується в Греції, причому Юварлакьей називається як готову страву, так і самі фрикадельки для такого супу. Такий супчик виходить густим і смачним, а також і дуже-дуже ситним. Список необхідних інгредієнтів для приготування грецького супу з фрикадельками: половина кілограма м'ясного фаршу (свинячий, яловичий або асорті), де третині склянки рису, дві головки ріпчастої цибулі середніх розмірів, одна середня морква, три яйця, півтора літра води, одна їдальня ложка пшеничного борошна, один лимон, середня жменю подрібненої зелені петрушки, оливкова олія, чорний перець і сіль.
В мисці слід змішати фарш, добре промитий рис, подрібнену цибулину, а також вбити одне яйце, додати кілька ложок холодної води, подрібнену петрушку, перець і сіль. З отриманої суміші сформувати фрикадельки розміром приблизно як волоський горіх. В каструльці потрібно розігріти оливкове масло і обсмажити на ньому дрібно нарізану другу цибулину і нарізану тонкими кружечками морквину, а після цього залити все це гарячою водою, викласти підготовлені фрикадельки і варити суп на середньому вогні близько півгодини. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки окремо збити їх, при цьому до жовтків необхідно додати вичавлений з лимона сік. Після цього змішати збиті білки з жовтками, додати борошно і перемішати до однорідності. Далі отриману суміш трохи прогріти і додати в суп, після чого зменшити вогонь до мінімального і готувати ще дві-три хвилини.
|