>Коли в будинку немає м'яса або, навпаки, вам просто набридли щоденні шашлики і печеня, можна порадувати домашніх овочевий альтернативою. Хто сказав, що м'ясо краще овочів? Головне - правильно їх приготувати. Забігаючи наперед, скажу, що це блюдо можна робити з різних наборів овочів. Для сьогоднішнього рецепта знадобляться 4-6 картоплин, 2 молодих кабачка, 2 баклажана, 3-4 болгарських перцю, 3-5 помідорів, 3 зубчики часнику, 500 грам сметани, 1 чайна ложка солі, перець за смаком.
В першу чергу, необхідно очистити картоплю і порізати його на шматочки не більше 2 сантиметрів. Трохи проварити в підсоленій воді, яку потім зливають.
Кабачки і баклажани також ріжемо часточками, але тонше - 1 див. Перець розрізаємо на 4 частини, вичищаємо насіння і нарізаємо соломкою впоперек. Що стосується помідорів, то їх я або пропускаю через м'ясорубку, або просто ріжу шматочками. А можна і натерти на крупній тертці, за бажанням. Часник дуже дрібно ріжу, але не через прес продавлюю.
Що робимо далі? У глибоку форму викладаю шар картоплі, потім слідують шарами кабачки, баклажани і перець. Кожен шар ми, природно, солимо.
Фінальна стадія - все заливається сметаною і зверху кладуть часточки помідорів. Запікати при температурі 200 - 220 градусів 25-30 хвилин. Якщо хочете, щоб овочі добре подсушились, можна зняти фольгу і запікати овочі ще 5-10 хвилин до легкого підсушування.
|