Дуже смачний суп, по мимо сочевиці тут присутній ще й консервована червона квасоля. Необхідні продукти: бульйон готовий 6 склянок (курячий або яловичий), п'ять столових ложок квасолі і одну склянку сочевиці, одна цибулина, один пучок шпинату, 2 зубки часнику, масло топлене (приблизно три ложки), томатна паста, перець чилі і лимон. З спецій ідеально підходять кардамон і гвоздика, кінза, кмин і паприка.
Готуємо суп із сочевиці зі шпинатом: у каструлі з товстим дном підсмажуємо нарізану цибулю і часник, томатну пасту додаємо. Сочевицю промиваємо і сюди ж відправляємо в каструлю. Додаємо бульйон і квасолю консервовану, плюс нарізаний шпинат. Варимо на повільному вогні. Тепер про спеції: їх складаємо (крім паприки) в мішечок, зав'язуємо, опускаємо в суп і потім в кінці приготування витягаємо мішечок. Аромат вони віддають, але в міру, якщо ж ці спеції залишити в супі, смак і запах буде трохи спотворений. Готовий суп розливаємо по тарілочках, додаємо дрібно нарізаний чилі з лимонним соком (це за бажанням, оскільки заправка дуже гостра).