Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пиріг з сиром і шпинатом?
Хоча для пирога і потрібні свіжі овочі, його можна вважати всесезонним - шпинат і пару помідорів можна купити в будь-який час року. Готувати досить просто і недовго - поки відпочиває в холодильнику тісто, як раз приготується начинка. Що знадобиться для тіста 175 грам борошна 80 грам вершкового масла або маргарину Одне яйце Щіпка солі Три чайних ложки кип'яченої теплої води Для начинки 350 грам шпинату Дві помідори Два яйця 100 грам сиру 250 грам сиру Одна цибулина Дві - три зубчики часнику Рослинна олія Сіль і перець за смаком Приготування М'який маргарин або масло розтираємо з борошном до стану крихти. Додаємо сіль, яйце, воду і швидко замішуємо тісто, воно вийде досить щільним. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник Начинка. Шпинат миємо, обсушуємо і дрібно ріжемо. Змішуємо його з сиром, тертим сиром і яйцями. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо в олії до рум'яного кольору. Додаємо до нього подрібнений часник, теж злегка обсмажуємо. Даємо охолонути і додаємо до шпинату з сиром. Солимо і перчимо за смаком. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт за розміром форми (з урахуванням високих бортів). Перекладаємо в форму, розподіляємо по денця і бортикам. Викладаємо начинку, ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодини дістаємо, зверху розкладаємо нарізані кружальцями помідори і повертаємо назад в духовку ще на двадцять хвилин. Дати Пирогу охолонути і нарізати шматочками. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |