Магазинний майонез далекий від ідеалу. Навіть в самому елітному і не дешевому продукті містяться шкідливі для здоров'я консерванти. Як приготувати майонез без яєць самостійно?
Перше, що варто пам'ятати: молоко повинно бути жирним і свіжим, ще воно має бути кімнатної температури. Олія оливкова беремо без запаху, тобто не холодного віджиму, а рафінована. Соняшникова олія використовуємо також те, що не має яскравого аромату.
Молоко (100 мл) кімнатної температури наливаємо у стакан високий або в банку, олія оливкова (100 мл) відправляємо слідом за молоком і туди ж вливаємо олію (100 мл) соняшникова. Збиваємо блендером до однорідної маси. Сіль і гірчицю додайте на свій смак. Можна додати ще пару крапель лимонного соку або оцту.
Вдалого приготування!
|