Картопляна запіканка, приготовлена з молоком, має дуже ніжний смак. Зелень додасть страві приємний аромат.Для приготування картопляної запіканки Вам знадобиться: 1 кг картоплі, 1,5 склянки молока, 1 зубчик часнику, вершкове масло, сметана, сіль, зелень за смаком.
Натерти деко зубчиком часнику. Після того, як сік часнику підсохне, змастіть деко вершковим маслом. Картоплю наріжте кружальцями завтовшки не більше 4 мм. Акуратно викладіть кружечки картоплі на деко рядами. Посоліть і залийте блюдо молоком, щоб воно покривало майже картоплю. Намажте зверху сметаною. Поставте деко в розігріту духовку, готуйте при температурі 220 градусів близько 15 хвилин. Потім зменшіть вогонь до 180 градусів і запікайте ще близько 30 хвилин до готовності. Молоко повинно вбратися в картоплю, а зверху з'явиться рум'яна кірочка. За кілька хвилин до готовності посипте блюдо зеленню.
Картопляна запіканка готова. Подавати страву слід у гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
|