Главная » Статьи » Рецепти

Як правильно готувати м'ясо в мікрохвильовці?

Знайома ситуація: вам хочеться приготувати смачне м'ясне блюдо, але духовка не працює або її зовсім немає? Скористайтеся СВЧ-піччю - надійним помічником в приготуванні більшості страв.
Звичайно ж, будь-яке м'ясо містить значну кількість сполучно-тканих прошарків, тому потребує тривалої теплової обробки. Відповідно, саме приготування виробів з м'яса у СВЧ-печах недоцільно. Однак це не відноситься до рубаних виробів, які можуть бути приготовані в мікрохвильовій печі за короткий час.

Натуральні вироби з яловичини або свинини повинні бути попередньо обсмажені, оскільки будь-яка обробка СВЧ не дає скоринки на поверхні м'ясних виробів. Після нетривалого обсмажування (на грилі або сковороді) покладіть м'ясо в мікрохвильовку і доведіть його до необхідної готовності.

Якщо ж ви хочете приготувати свинину цілим шматком, щільно обмотайте його мотузкою або товстою ниткою, нашпигуйте шматочками жиру зі спеціями за своїм розсудом. Підготовлений шматок свинини бажано протягом кількох годин промаринувати в соусі.

Головна особливість приготування м'яса у вигляді шматка в СВЧ-печі полягає в тому, що воно повинно бути готовим тільки на 1/3 глибини шматка. Після цього слід вимкнути піч. До готовності м'ясо дійде через 4-5 хвилин. Щоб визначити глибину і ступінь готовності м'яса, пробивайте шматок кухарською голкою або товстої спицею. Якщо при цьому ви побачите випливає прозорий сік, м'ясо повністю готове.

Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: м'ясо, бути
Як спекти корисне печиво?
Риба під маринадом
Як готується класичне французьке безе?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: