Свіжі пишні булочки люблять всі, от тільки навряд чи хто назве їх корисним стравою, проте і з цим питанням не все однозначно, адже можна, наприклад, приготувати морквяні булочки, які будуть одночасно і напрочуд гарним і смачним, і корисним стравою! Правда, незважаючи на всю корисність ця здобна випічка все-таки залишиться і досить калорійною. Для приготування морквяного булочок потрібні такі складники: приблизно 160-180 г моркви, одне яйце, 60 г вершкового масла, дві столові ложки цукрового піску, один пакетик ванільного цукру, невелика щіпка солі, близько 300 грамів пшеничного борошна, п'ять грамів сухих дріжджів, рослинна олія, а також мак для посипання булочок.
Очищену моркву за допомогою блендера необхідно дрібно перемолоти (це також можна зробити соковижималкою і потім просто змішати до однорідності макуха з соком). Охолоджене масло натерти на тертці або дуже дрібно порізати. Борошно заздалегідь просіяти. Далі з усіх зазначених інгредієнтів в рецепті необхідно замісити тісто (можна також використовувати для цієї мети хлібопічка), при цьому частина збитого яйця залишити на потім, залишити його в теплому місці на годину, ну а після розділити тісто на невеликі круглі заготовки для булочок. Деко потрібно щедро змастити олією, викласти в нього заготовки з тіста і дати їм трохи часу на расстойку, а потім змастити булочки яйцем і посипати маком. Деко з булочками поставити в нагріту до 220 градусів духову піч і випікати 15-20 хвилин, після чого готовим дати булочкам охолонути прямо в остигає духовці.