Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати овочеву запіканку з сиром?
У сезон свіжих овочів такі рецепти будуть дуже актуальні. Запіканка буде смачною і в гарячому, і в холодному вигляді, як самостійне блюдо або як гарнір до м'ясним або курячим котлеткам. Що знадобиться для приготування 200 грам баклажанів 200 грам кабачків Дві помідори Один солодкий болгарський перець Кілька ядер волоського горіха 50 грам сиру 50 грам бринзи Рослинна олія Сіль і перець за смаком Приготування Баклажани ріжемо шматочками, пересипаємо крупною сіллю і залишаємо на півгодини. За цей час з них піде гіркоту. Потім промиваємо під проточною холодною водою і злегка віджимаємо. Обсмажуємо баклажани в невеликій кількості рослинного масла. Викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло - інакше вийде занадто жирне і калорійне блюдо. Кабачок нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на сильному вогні до підрум'янення. Так само обсмажуємо перець. обдаємо окропом Помідори, знімаємо шкірку, ріжемо часточками. Сир і бринзу тремо на тертці. Бринзу змішати з товченими горіхами і зеленню. У форму для запікання кладемо шар баклажанів, потім шар помідорів, бринзу з горіхами, кабачок, помідори і перець. Зверху посипаємо сиром. Не забуваємо кожен шар злегка посолити і поперчити. Ставимо овочі в духовку і запікаємо 20 хвилин на середньому вогні. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |