Цей дивовижно легкий і навіть дієтичний супчик дійсно відноситься до грецької кухні, а його незвичайне і незвичне для нашого мови назва в перекладі означає "яйце і лимон", тобто відображає суть і основні інгредієнти цієї страви. Варіантів приготування супу-пюре "Авголемоно" є кілька, один з яких як раз і наведений у даній статті. Щоб приготувати легкий кремовий супчик "Авголемоно" вам будуть необхідні такі складові: близько двох літрів курячого бульйону, 400 грамів курячого м'яса (філе), половина склянки рису (довгозернистого), одна невелика цибулина, дві середні морквини, 200 грамів стеблового селери, два курячих яйця, два лимони, одна чайна ложка орегано, приблизно 10-12 гілочок свіжого кропу, ну і ще чорний перець і сіль.
Моркву і стебла селери слід нарізати на невеликі кубики, куряче м'ясо порізати тоненькою соломкою, очищений ріпчасту цибулю і свіжий кріп подрібнити. Підготовлені овочі, а також добре промитий холодною водою рис потрібно викласти в підходящу каструлю і залити курячим бульйоном (500 мл бульйону залишити), довести суп до кипіння, при необхідності знімаючи піну, і варити на середньому вогні близько 10 хвилин. Далі супчик необхідно приправити орегано, чорним перцем і сіллю, викласти в суп нарізане куряче філе і, довівши його до кипіння, прибрати з вогню і накрити каструлю кришкою. Окремо збити яйця до збільшення об'єму, а потім до яєчної маси додати вичавлений з лимонів сік, все це перемішати і повільно влити суміш у суп, при цьому швидко перемішуючи, щоб яйця не встигли згорнутися. Готовий і ще гарячий суп слід відразу ж подавати.
|