Хочу поділитися одним дуже прості рецептом - варення з пелюстків троянди. У нас на дачі кущ чайної троянди зростає, так от ці пелюстки ідеально підходять для приготування варення. Зриваємо пелюсточки, складаємо їх в пакет. Я намагаюся завжди рвати тільки пелюстки, щоб зелені листочки не траплялися. Будинки пелюстки розкладаю на кухонному столі і ще раз перебираю (запах стоїть - очманіти!). Засинаю пелюстки в каструлю алюмінієву, засипаю цукром (на один щільно набитий пакет від хлібного батона беру три склянки цукру і пів склянки води). Через три години пелюстки пускають сік, соку в процесі варіння дуже багато виходить, у всій квартирі рожевою водою пахне. Проварюю варення п'ять хвилин на маленькому вогні, потім накриваю кришкою каструлю і до наступного дня на кухонному столі залишаю. Потім знову п'ять хвилин проварюю. На третій день знову проварюю п'ять хвилин і вже після цього закочую по стерильним баночках.