Главная » Статьи » Рецепти |
Смачні торти: 15 рецептів з фото
Такий десерт, як торт завжди буде виділятися з низки інших солодких страв, так і шанувальників у такого ласощі завжди буде більше, ніж любителів інших десертів, і справа тут не тільки в чудовому смаку того чи іншого рецепту - торти по традиції є для більшості з нас неодмінним атрибутом свята, так що один тільки вид апетитного і красиво оформленого тортика сприяє підняттю настрою! Різних і різноманітних рецептів тортів існує безліч, серед яких і торти, які стали своєрідною "візитною карткою" тієї чи іншої країни або міста (Київський або Ленінградський торт, торт Прага), торти носять імена знаменитостей (Наполеон, Павлова), а також багато інших, не менш смачні тортики. Звичайно ж, найпростіше для будь-якого торжества придбати торт в магазині, проте всім відомо, що ні один магазинний продукт не йде ні в яке порівняння з тортиком приготованим в домашніх умовах. Тому для всіх тих, хто віддає перевагу домашні торти у даній статті якраз і пропонуються рецепти декількох дивно смачних тортиків. Київський торт Пропонований варіант знаменитого Київського торта є дещо спрощеним, от тільки це ні крапельки не вплине на його приголомшливий неповторний смак! Що потрібно: для бісквіта - 2 яйця, 3/4 склянки борошна і цукру, ванільний цукор; для коржів - 3 яєчних білки, 1 склянка цукру, 0,5 склянки волоських горіхів (дрібно нарубаних ядер), по 1 чайній ложечці кукурудзяного крохмалю і борошна, ванільний цукор; для крему - 1 банка згущеного молока (вже вареного), 400 грамів вершкового масла і 2,5-3 столових ложки порошку какао. Гарненько збити яйця з цукром і ванільним цукром, додати борошно, все це перемішати і спекти з отриманого тесту бісквіт, який стане основою торта. Яєчні білки для приготування коржів ретельно збити до піків, після чого, продовжуючи збивати, поступово додати до них цукор, а потім всипати в отриману пишну масу ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і борошно, а також обережно вмішати подрібнені волоські горіхи. З отриманої маси випікати два однакових коржа - піч при температурі 100 градусів протягом 2,5-3 годин. Для крему м'яке вершкове масло потрібно збити, додаючи до нього потроху варене згущене молоко і какао-порошок. Готовий остиглий бісквіт щедро змастити кремом, далі викласти білково-горіховий корж, знову шар крему, після чого йде другий корж і залишився крем. Прикрашають торт за бажанням - кремом, шоколадом, горіхами та іншим. "Наполеон" Всіляких рецептів вельми популярного тортика "Наполеон" існує дуже багато, тут же наводиться один з найпростіших варіантів торта з заварним кремом. Що потрібно: для коржів - 250 грамів маргарину, 3 склянки борошна, 1 яйце і трохи води; для заварного крему - 4 склянки молока, 3 яйця, 1,5 склянки цукрового піску, 5 столових ложок борошна щіпка ваніліну. Натертий на тертці або порізаний на маленькі кубики маргарин потрібно з'єднати з борошном, додати яйце і приблизно півсклянки холодної води, після чого замісити з усього цього тісто, поділити його на шість однакових частин і тонко розкачати кожну. Випікаються коржі в гарячій духовці до золотистого відтінку. В каструлі з товстим дном нагрівати 3 склянки молока, а коли воно почне кипіти, поступово влити туди суміш з решти молока, цукру, яєць, борошна і ваніліну. При цьому крем необхідно безперервно помішувати і продовжувати готувати на помірному вогні до загусання. Далі готові коржі треба промазати ще гарячим заварним кремом, зверху торт щедро посипати крихтами (що залишилися від обрізання коржів за формою) і прибрати в прохолодне місце на кілька годин (краще на ніч). Торт "Панчо" (простий варіант) Що потрібно: упаковка готового магазинного бісквіта, 1 літр жирної сметани, близько 7 столових ложок цукру, 1 банку консервованих ананасів, а також по 50 грамів волоських горіхів і темного шоколаду. Сметану слід гарненько збити міксером, потім додати цукор і знову збити. Бісквітні коржі порізати невеликими кубиками, волоські горіхи подрібнити, кільця ананаса дрібно нарізати. У мисці змішати жменю скибочок бісквіта і пару ложок сметанного крему, після чого викласти отриману суміш на велике плоске блюдо. Далі викладати інгредієнти шарами у формі конуса: на шар бісквіту з кремом викладається ананас, після невеликої шар подрібнених горіхів - і так до тих пір, поки не закінчаться складові. Готовий торт зверху потрібно повністю покрити залишилися кремом, прикрасити розтопленим шоколадом і відправити в холодильник щонайменше на пару-трійку годин. "Графські руїни" Що потрібно: 4 яєчних білка (яйця повинні бути виключною свіжості), 200 грамів цукрового піску, ванільний цукор, 200 грамів вершкового масла, 8-10 столових ложок згущеного молока, а крім цього чорний шоколад і волоські горіхи для прикраси готового десерту. Яєчні білки слід збивати, до стану міцної піни, додаючи потроху цукор, а також ванільний цукор, після чого викладати отриману масу ложкою на застелений пергаментом деко і випікати безе - температура духовий печі повинна бути не вище 100 градусів. М'яке вершкове масло змішати зі згущеним молоком (не вареного), а потім вмочати нижню частину готових безе в крем і викладати їх на плоске блюдо формуючи конусоподібний торт. Підготовлений таким чином тортик акуратно змастити зверху залишками крему і прикрасити горіхами і розтопленим шоколадом. Торт "Мурашник" Один з самих простеньких в приготуванні і, разом з тим, найбільш смачних тортиків! Що потрібно: 200 г сметани, 200 г вершкового маргарину, 100 г цукру, 3,5 склянок борошна, трохи солі, 0,5 чайної ложки соди, банку вареного згущеного молока і пачка вершкового масла. Для тіста потрібно змішати просіяне борошно з маргарином, сметаною, цукром-піском, а також додати соду і сіль і все це замісити. Готове тісто пропустити через м'ясорубку, ну а вже в такому вигляді викласти на деко і випікати в гарячій духовці до золотистого відтінку. Готову випічку подрібнити до стану великої крихти. Варене згущене молоко за допомогою міксера змішати з м'яким вершковим маслом, а потім збити, після чого змішати отриманий крем з раскрошенной випічкою і викласти у вигляді гірки на блюдо, після чого готовий торт "Мурашник" потрібно на кілька годин поставити в холодильник. "Прага" Що потрібно: для бісквіта - 2 яйця, 1 склянка цукру, 200 г сметани, 2 склянки борошна, 1 чайна ложка розпушувача, 4 столових ложки какао-порошку, 100 г згущеного молока і 0,5 склянки горілки; для крему - 150 грамів вершкового масла, 100 г згущеного молока, 2 чайні ложки порошку какао і дві плитки шоколаду на глазур. Білки відокремити від жовтків і збивати міксером до пишноти, додаючи в процесі збивання цукор, сметану і згущене молоко сиру. Жовтки потрібно збити окремо, а потім обережно змішати обидві маси і додати до них просіяне і змішану з какао борошно. З отриманого тіста спекти високий бісквіт, остудити його і розрізати на три коржі, які слід просочити горілкою. Для приготування крему м'яке вершкове масло і згущене молоко необхідно збити, додавши потім порошок какао (при бажанні можна додати також цукрову пудру). Сформувати торт з бісквітних коржів і крему, ну а верх торта і його боки обмазати розтопленим на паровій бані шоколадом. "Пташине молоко" Що потрібно: для бісквіта - 4 яйця, 1 склянка цукру, 1,5 склянки борошна, щіпка ваніліну; для крему - 40 г желатину, 200 мл молока, 10 яєць, 300 г вершкового масла, 2 склянки цукру; для глазурі - 5 столових ложок какао, 60 мілілітрів молока, 0,5 склянки цукру і 50 грамів вершкового масла. Для приготування бісквіта склянку цукру необхідно змішати з яйцями, добре збити, додати борошно і ванілін, обережно перемішати, вилити у форму і випікати півгодини при 160-170 градусах. Желатин заздалегідь замочити у воді на 30 хвилин, а потім підігріти розчин, процідити і охолодити його. Яєчні білки (10 штук) збивати зі склянкою цукру до стану пишної піни, додавши в процесі збивання желатин. Жовтки змішати з другим склянкою цукру, додати до них молоко і борошно, після чого ретельно перемішати суміш і на паровій бані довести до кипіння (але не кип'ятити), а коли суміш охолоне, додати м'яке вершкове масло і збити міксером до пишноти. Ну а після акуратно змішати білкову і жовткову масу. Остиглий бісквіт розділити на дві частини, змастити одну з них кремом, накрити другою і обмазати боки торта залишилися кремом і прибрати його в холод до застигання, після чого повністю покрити торт глазур'ю доведеної до кипіння і злегка остигнула суміші молока, масла, цукру та какао-порошку. Торт "Снікерс" Свою назву цей торт отримав завдяки подібності його смаку з відомим шоколадним батончиком. Що потрібно: 1 склянку просіяного борошна, 1 чайна ложка розпушувача для тіста, 4 яйця, 1 склянку цукру, 500 г згущеного молока, 1 пачка вершкового масла, близько 200-300 грамів арахісу (вже обсмаженої і очищеного від лушпиння), 200 г солодкого крекеру і молочний шоколад для прикраси. Яйця потрібно розділити на білки і жовтки, білки збивати за допомогою міксера 5 хвилин, потім додати цукор і збивати ще протягом 5 хвилин, а після цього додати яєчні жовтки і знову трохи збити. В отриману пишну масу всипати змішану з розпушувачем борошно, добре перемішати, перелити у застелену форму для випічки і випікати в гарячій духовці близько 40 хвилин. Готовий бісквіт остудити і поздовжньо розрізати на два коржі. Для крему згущене молоко слід відварити, змішати з вершковим масло і збити, після чого додати в суміш арахіс очищений і поламаний на середнього розміру шматочки крекер і перемішати. Бісквітний корж намазати кремом і накрити другим коржем, ну а зверху змастити торт розтопленим молочним шоколадом і прибрати готовий тортик в холодильник на пару годин. "Баунті" Цей тортик має чудовий шоколадно-кокосовий смак! Що потрібно: для тіста - 4 яйця, 6 столових ложок цукру, 3 столові ложки какао, 3 столові ложки борошна, 0,25 чайної ложки соди; для начинки - 1 склянка молока, 200 г кокосової стружки, 100 грамів масла, 6 столових ложок цукру, а ще 5 столових ложок лікеру для просочення, а також цукор, молоко і какао для глазурі. Жовтки яєць слід розтерти зі столовою ложкою цукру, а білки збити в міцну піну з рештою цукровим піском, після чого з'єднати обидві суміші, додати до них какао-порошок, борошно і погашену соду. Отримане тісто викласти у змащену форму і випікати в нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Готовий корж розрізати навпіл і просочити обидві частини лікером. У каструльці змішати молоко і кокосову стружку, додати цукор і масло, перемішати і підігріти на малому вогні до загусання, безперервно помішуючи масу. З молока, цукру і какао зварити глазур. На один з коржів викласти кокосову начинку, накрити зверху другим коржем, покрити тортик глазур і охолоджувати пару годин у холодильнику. "Ведмедик на Півночі" Що потрібно: приблизно 2-3 склянки просіяного борошна, 2 склянки цукрового піску, 3 склянки сметани, 2 столових ложки вершкового масла, 3 чайних ложки порошку какао, 0,5 чайної ложки харчової соди, а також волоські горіхи або арахіс. Один стакан цукрового піску слід змішати з розтопленим вершковим маслом, потім додати склянку сметани і соду, а також половину всієї кількості борошна, перемішати і замісити тісто, яке розділити на дві рівні частини. В одну частину тіста потрібно додати какао, а решту борошно потроху додавати в обидві частини, продовжуючи місити їх. З кожного шматка тесту необхідно спекти 3 коржі (всього вийде 6 чорних і білих коржів), які потім потрібно змащувати кремом з рештою сметани збитою зі склянкою цукру і посипати щедрою порцією подрібнених горіхів і накривати наступним коржем (причому верхній корж повинен бути коричневим). Верх готового тортика змащують залишками сметанного крему і прикрасити за бажанням (добре підійде шоколадна помада). "Сметанник" Що потрібно: 200 г вершкового масла або маргарину, 1 яйце, 2 склянки цукру, 1 літр сметани (жирної), 0,5 кілограма борошна, 1 чайна ложка соди, цедра і сік одного лимона. М'яке масло (або маргарин) необхідно розтерти зі склянкою цукру, додати половину всієї кількості сметани, яйце і розмішати до однорідного стану. Ввести в отриману масу 250 г борошна, а також погашену лимонним соком соду, перемішати і додати борошно. Тісто потрібно розділити на кілька частин і спекти з них коржі при середньому нагріві духовий печі. З рештою сметани, цукру і лимонної цедри приготувати крем і змастити злегка остиглі коржі, а потім прикрасити торт за бажанням і дати йому час просочитися. "Медовик" Що потрібно: 1 склянка цукру, 3 яйця, 3 столових ложки меду, 100 грамів вершкового масла, близько 300-450 грамів борошна, 2 чайні ложки соди, а крім цього 700-800 грамів сметани і 100 грамів цукру для крему. Яйця збити з цукром, додати мед, вершкове масло кімнатної температури і погашену оцтом соду, після чого нагрівати все це на паровій бані протягом 5-7 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Потім у гарячу суміш потрібно додати борошно, замісити тісто, скачати в грудку і, обернувши плівкою, прибрати на півгодини в холодильник. Охолоджене тісто потрібно розділити на 8-10 частин, кожну тонко розкачати і спекти коржі (випікати при 150 градусах за 3-4 хвилини), ну а готові і злегка остиглі коржі потрібно промазати кремом зі сметани й цукру, сформувавши торт. До речі, також в крем можна додати подрібнений чорнослив - це додасть смак торта приємну кислинку. Торт "Трюфал'є" Що потрібно: 250 г вершкового масла, 500 грамів шоколаду (темного), 150 грамів цукрового піску, 10 яєць, а також шоколадна глазур приготована за будь-яким рецептом. Яєчні жовтки відокремлені від білків необхідно гарненько збити з 100 грамами цукру, білки збити з цукром до піків. Шоколад разом з маслом розтопити на водяній бані, а коли суміш трошки охолоне, обережно вмішати в неї спочатку жовтки, а потім і білки. Отриману шоколадну масу потрібно викласти у змащену форму і готувати протягом 35 хвилин при 160 градусах - готова випічка повинна залишатися всередині трохи неповноцінній, після чого торт потрібно остудити і поставити на ніч у холодильник (там шоколадний корж дійде до потрібної готовності), а потім повністю покрити випічку глазур'ю. "Пізанська вежа" Цей простий тортик з заварного тіста виділяється тим, що складається з дуже великого, порівняно з іншими тортами, кількості коржів - напевно саме тому він і називається "Пізанською вежею". Що потрібно: для тіста - 6 яєць, 300 г вершкового масла, 200 г маргарину, 0,5 склянки цукру, 500 грамів рідкого меду, 3 чайних ложки соди і приблизно 8-10 склянок борошна; для крему - по одній столовій ложці розчинної кави і окропу, 2-3 пакетика згущувача для крему, 1,6-1,8 літра жирної сметани, волоські горіхи. В каструлі з товстим дном розтопити мед, маргарин і масло, всипати соду, розмішати і прибрати з вогню, потім додати по одному яйця і цукор, ретельно перемішати, потроху додати борошно і замісити тісто. Тісто потрібно розділити на 24 частини, кожну тонко розкачати, вирізати круглий корж і випікати в розігрітій духовці 5 хвилин. Залишки тесту теж спекти - вони підуть на обсипання. Каву змішати з окропом і остудити, сметану з'єднати з цукром, додати загусник і кавову суміш, після чого добре збити крем. Готові коржі змащувати сметанним кремом, верх і боки торта теж акуратно покрити їм, а потім посипати крихтами тіста і подрібненими горіхами. Сирно-чорничний торт без випічки Що потрібно: 100 г вершкового масла, 200 г пісочного печива, 500 мл сметани, 500 грамів сиру, 200 мл вершків, 400 грамів цукру, 2 столових ложки желатину і 200 грамів чорниці. Печиво потрібно подрібнити до стану крихти, змішати з м'яким маслом, щільно викласти на дно рознімної форми і поставити на деякий час в холодне місце. Сир протріть через сито, а потім збити зі сметаною і цукром. Сирну масу ділять на дві нерівні частини (одна повинна бути трохи меншою), меншу додається подрібнена блендером чорниця. В підігрітих вершках розводять желатин, після чого розділена порівну суміш додається в обидва види сирного крему. Далі на основу почергово викладається крем (трохи чорничного, трохи просто сирного) і торт ставиться на кілька годин в холодильник до повного застигання. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 4 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |