Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонно-яблучний кекс з родзинками?
Ще один рецепт для любителів випічки з яблуками. За складом він дуже схожий на манник, готується приблизно так само, але за рахунок доданих яблук і лимонної цедри виходить ароматним, з приємною кислинкою. Що знадобиться для приготування Склянка манної крупи Склянку борошна Склянку кефіру Половина склянки цукру Два яйця Третину склянки рослинного масла Чотири яблука Цедра одного лимона Пакетик ванільного цукру Половина склянки родзинок Чайна ложка кориці Чайна ложка соди (погасити оцтом) Приготування Яйця збити міксером, додати цукор і ще раз збити. Влити кефір, всипати манку і розмішати щоб не було грудочок. Залишити тісто на 20 хвилин, манка повинна трохи розбухнути. Потім додаємо масло, терту лимонну цедру, ванільний цукор. Розмішуємо. Яблука чистимо від шкірки, тремо на крупній тертці. Родзинки розпарювала на водяній бані. В тісто всипаємо просіяне борошно з корицею і гашену соду. Швидко перемішуємо і додаємо терті яблука, родзинки. Виливаємо тісто в змащену маслом форму. Випікаємо кекс на середньому вогні хвилин 40-50 до рум'яного кольору. Даємо охолонути й нарізаємо шматочками. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |