Желе зі сметани готується швидко, сметана береться будь-якої жирності, для аромату в желе на етапі збивання можна додати ваніль або корицю... Нам потрібні для приготування сметанного желе: чотириста грам свіжої (не кислому!) сметани, пакетик ванілі, дві столові ложки цукру (можна трохи більше брати, якщо любите солодкі десерти), пакетик желатину (15-20 грам).
Як готувати: пакетик желатину сухого всипаємо в 50 мл холодної кип'яченої води. Желатин потрібно розмішати, потім розпустити на водяній бані. Остудити.
Сметану збити міксером, додати цукор і ваніль. Збити так, щоб сметана піднялася і стала пишною масою. Акуратно вливаємо розпущений желатин, ще раз перемішуємо міксером желатин зі збитою сметаною. Розливаємо по формах силіконовим і ставимо в холодильник. Як тільки желе застигне - виймаємо його, перекладаємо в блюдце і поливаємо будь-яким ягідним варенням. Дуже красиво виглядає сметанне желе з червоним варенням (смородинове, малинове і т. д.).