Такий оригінальний і незвичайний за смаком і складом салатик як не можна краще підніме настрій у весняні дні, нагадуючи своїм фруктовим ароматом про довгоочікуване літо! Ну а крім цього, дане блюдо є напрочуд низькокалорійним, тому не зіпсує фігуру, яку багато хто якраз зараз старанно приводять у норму. Для приготування такого легкого і апетитного салатику вам знадобляться такі продукти (на чотири порції): одна куряча грудка середніх розмірів, один великий апельсин, 200 г сиру Фета, одна ялтинська (червона цибулина, трохи винного оцту, чорного перцю і солі, окріп, листя салату, а також три столові ложки оливкової олії, два зубки часнику, одна чайна ложка діжонської гірчиці.
Червоний ялтинський цибулю необхідно почистити, нарізати півкільцями, скласти в глибоку миску, злегка полити оцтом і окропом (рідина повинна повністю покрити цибуля). Залишити цибулю маринуватися протягом години. Куряче філе відварити в підсоленій воді або запекти до готовності в духовці (можна також приготувати на грилі), а після готове охолоджене м'ясо порізати кубиками. Апельсин очистити від шкірки і перегородок, розділити на часточки, які в свою чергу порізати на три-чотири частини. Сир Фета нарізати на невеликі скибочки. В порційні тарілки викласти листя салату, а на них викладати потроху підготовленого курячого м'яса, апельсина, сиру, а також промаринованного лука (з якого потрібно злити маринад). Кожну порцію салату полити невеликою кількістю соусу приготовленої з суміші оливкової олії, винного оцту, гірчиці і пропущеного через прес часнику, а також посипати сіллю і перцем за смаком.
|