Главная » Статьи » Рецепти |
Найсмачніші салати: 20 рецептів
>Салати популярні в кухні народів світу. Які тільки варіанти цієї страви не придумали: звичайні закусочні, а також ситні теплі, які можуть повноцінно замінити друге на обід, і є навіть десертні салатики. Секрети, як готувати смачні салати, передаються в якості насіннєвої традиції. Різноманітність продуктів відкриває простір для кулінарної фантазії. Знаючи загальні принципи їх з'єднання, навіть починаюча господиня зможе приготувати прості, але дуже смачні салати. Весняний зелений салат Інгредієнти: 3 свіжих огірка, маленький качанчик молодої капусти, молода зелень (цибуля, петрушка, кріп, черемша), сіль і чорний мелений перчик за смаком, оливкова олія. Приготування: капусту нарізати смужками, трохи перетерти з сіллю, змішати дрібно нашатковані огірочки і зелень, заправити запашною олією. Салат сирно-курячий Інгредієнти: копчений курячий окорочок, 100 гр тертого негострого твердого сиру, 1 зварена натерта картоплина, 2 подрібнених варених яйця, майонез. Приготування: стегенце порізати кубиками, змішати все і заправити за смаком, дати настоятися 20 хв. Салат "Авокадо" Інгредієнти: 1 стиглий плід авокадо, 1 чай. л. лимонного соку, 2 свіжих огірка, 1 варене яйце, 1 зубчик часнику, щіпка солі і чорного перцю, сметана, зелень петрушки. Приготування: авокадо розрізати, вийняти кісточку, обережно ложечкою вибрати м'якоть, порізати кубиками, скропити лимонним соком. Агалогичного розміру порізати огірки і яйце. Пропустити часник через прес. Все перемішати, заправити, покласти в порожню шкірку авокадо, прикрасити петрушкою. Салат "М'ясний баланс" Інгредієнти: 200 гр відвареної телятини, 1 велика картоплина, 2 зварених яйця, по половині склянки консервованого зеленого горошку, кукурудзи і майонезу, сіль, перець, зелений лук. Приготування: продукти нарізати невеликими кубиками, після з'єднання посолити, поперчити, заправити майонезом, посипати зеленою цибулькою. Салат з консерви "Сардини" Інгредієнти: 1 банка сардин у власному соку або з додаванням масла, 1 ріпчаста цибулька, 2 варених яйця, 1 солоний огірок, 1 відварена картоплина. за смаком чорний перець і майонез. Приготування: консерви розім'яти виделкою, продукти дрібно порізати кубиками, цибулю обшпарити окропом. Все з'єднати, заправити, розмішати, сервірувати негайно. Прикрасити стеблинками петрушки. Сирний салат Інгредієнти: 100 гр сиру Гауда, Голландського та Російського, півсклянки меленных в крихту волоських горіхів, 1 зубок часнику, майонез за смаком. Приготування:змішати терті крупо терті сири, горіхи і пропущений через часникодавку часник. Ретельно розмішати і заправити майонезом. Подавати з яблуками, грушами, мандаринами Салат "Шарман-баклажан" Інгредієнти: 1 кг запечених і очищених від шкірочки баклажанів, 1 ріпчаста цибулина, 2 солодких червоних паприки, 3 м'ясистих стиглих помідори, 4 зубчики часнику, петрушка, кріп, олія, винний оцет, сіль і перець за смаком. Приготування: овочі порізати кубиками, особливо дрібно цибулю і часник. Переміщати з шаткованою зеленню, заправити і відразу подавати. Салат "Дієт-мікс" Інгредієнти: качанчик пекінської капусти, банка консервованої кукурудзи, 200 гр дієтичної вареної ковбаси або пісної шинки, півсклянки нежирної сметани, чорний перчик і сіль за смаком. Приготування: нарізати тонкими смужками пекінську капусту, ковбасу шаткувати довгою соломкою, перемішати з кукурудзою, полити сметаною і розмішати. Салат буряковий Інгредієнти: 1 велика буряк, запечена до м'якості в духовці і натерта на тертці з великими отворами. По півсклянки чорносливу, порізаного смужками, а також товчених волоських горіхів, 1чесночный зубчик, сметана або низькокалорійний майонез. Приготування: часник розчавити через часникодавку. З'єднати готові продукти. Заправити за смаком сметаною або майонезом, або їх сумішшю. Салат з крабовими паличками: Інгредієнти: 200 г крабових паличок, 3 зварених круто яйця, 200 гр зварених печериць, 100 г гострого сиру, зелена цибуля, майонез. Приготування: нарізати кубиками, за смаком заправити майонезом, зверху насипати шинкованою зеленою цибулею. Помідорний Салат Інгредієнти: 3 великих стиглих м'ясистих помідори, 2 зубчики часнику, пучок зеленого цибулі, за смаком червоний мелений перець і мелене паприка, сушений базилік, сіль, винний оцет, оливкова олія. Приготування: помідори нарізати на невеликі рівні кубики, часник і пір'я цибулі нарубати ножем. Змішати, заправити прянощами, олією і оцтом. Салат з авокадо та мандаринами Інгредієнти: 1 авокадо, 3 мандарина, 50 гр сиру фета або несолоної бринзи, 1 чай. л. лимонного соку, 1 ст. л. мандаринового соку. Приготування: м'якоть авокадо порізати кубиками, полити сумішшю лимонного і мандаринового соку. Часточки мандарина очистити від волокон і плівочок, подрібнити з сиром або бринзою. Перемішати готові компоненти, викласти гіркою, прикрасити мандариновими часточками. Салат "Курочка-ряпушка" Інгредієнти: 2 куряче філе відварних, 1 варена морква, 100 г маринованих шампіньйонів, 1 солодка цибулина, 2 ст. л. чорних маслин без кісточок, консервованого зеленого горошку, кукурудзи, подрібненої петрушки за смаком сіль, чорний перчик, майонез. Приготування: продукти порізати маленькими кубиками з розміром горошку. Добре перемішати і заправити. Відразу укласти в салатник - і на стіл. Капустяний салат "Вітамінки" Інгредієнти: невеликі качани білоголової і пекінської капусти, 2 морквини, за смаком сіль, лимонний сік, чорний мелений перець, оливкову масло. Приготування: капусту нашаткувати соломкою. Білокачанну капустуеще і перетерти руками з сіллю до виділення соку. Натерти моркву. Все перемішати. Збити оцет, олію, перець, сіль, полити сумішшю салат, перемішати і подавати. Салат з ріпчастої цибулі Інгредієнти: 2 великі ріпчасті цибулини. Заправка, за смаком: сіль, цукор, оцет, олію без запаху, червоний мелений перець, перемеленная паприка, 1 чай. л. томатної пасти. Приготування: цибулю нашаткувати тоненькими півкільцями, залитий окропом на 10 хв, злити, занурити в крижану воду на 5 хв, відкинути на друшляк, дати повністю стекти воді. Збити віночком складові заправки, залити підготовлений цибулю, розмішати, настоювати 10 хвилин в теплі. Оселедець "під шубкою" Інгредієнти: філе 2 слабосоленых оселедців, 1 печена в духовці буряк, пара зварених картоплин, 1 ріпчаста цибулина, майонез. Приготування: звільнене від кісточок філе нарізати квадратними шматочками. Буряк і картоплю натерти, цибулю шаткувати дрібніше, залити на 15 хв окропом. Укладаючи шарами, кожен нанести майонезну сіточку, у послідовності: цибуля, оселедець, цибуля, картопля, буряк. Можна повторити. Повністю укрити майонезом. Поставити на ніч у холодильник. Салат "Задоволення" Інгредієнти: півкіло відвареного яловичого мови, червона солодка паприка, по 100 гр консервованих печериць і тертого гострого сиру, фіолетова цибулинка, за смаком сіль, мелений чорний перець, майонез, подрібнена зелень петрушки і кропу. Приготування: все нарізати соломкою, змішати із зеленню, заправити, дати настоятися 15 хвилин. Олів'є "Холостяцький" Інгредієнти: 2 відварені картоплини, 3 зварених круто яйця, невелика цибулинка, 200 гр вареної ковбаси, 3-4 маринованих або солоних огірочка, баночка консервованого зеленого горошку. За смаком, майонез, сіль, чорний перець. Приготування: всі продукт порізати кубиками, розміром з горошинку, перемішати, посолити і поперчити, з'єднати з майонезом. Салат з квашеної капусти "Зимовий" Інгредієнти: 300 г квашеної капусти, 1 цибулина, 1 морквина, 1 моченое яблуко, чорний мелений перчик, запашне соняшникова домашнє масло. Приготування: цибулю нарізати тонкими кільцями, обшпарити окропом для видалення гіркоти, моркву і яблучко дрібнити на тертці, змішати з віджатою від зайвого соку капустою, поперчити і полити олією і добре розмішати знову. Фруктовий салатик Інгредієнти: 2 мандарина, банан, груша, 8-10 штук полуниці. Цукрова пудра, натуральний йогурт. Приготування: банан порізати кружальцями, грушу - кубиками, мандарини розділити на часточки. Відставити полуниці для прикраси, інші ягоди розрізати на 4 частини. Обережно з'єднати, посипати цукровою пудрою, полити йогуртом. Відразу ж сервірувати. Продукти для приготування салату повинні бути однакової, кімнатної температури. Заздалегідь їх зваріть, охолоджуйте або виймають з холодильника. Робіть розрахунок порцій, щоб з'їсти приготоване блюдо, не допускаючи тривалого зберігання. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 5 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |