Курка виходить особливо смачною, ароматною, набувається понад хрустка золотава скоринка, якщо запікати її з гірчицею. Ось як це робиться... Курку розморозити (якщо ви купили заморожену) і гарненько промити. Потім просушити паперовими рушниками. Суху курку необхідно натерти сіллю і перцем (зробити суміш і натирати сумішшю). Щоб суміш перцю і солі вбралася, необхідно якийсь час, години вистачить.
Через годину необхідно взяти гірчицю (дві столові ложки) і нанести її на курку на шкірку. Ретельно втираємо гірчицю в шкірку з курки, не забуваємо промазати ділянки під крильцями. Тепер нехай вона полежить ще пів години і просочиться гірчичним маринадом.
Можна курку покласти в поліетиленовий рукав і запікати в рукаві, але в цьому випадку скоринки не буде. Для того, щоб скоринка вийшла, слід запікати курочку на деку. Температури слід встановити на + 190 і випікати півтори години, періодично змащуючи утворюється рідиною поверхню курочки. Скоринка вийде гарна і ніжна, а сама куряче м'ясо ароматне та смачне.