Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні продукти: 200 грамів свіжоморожених кальмарів, дві столові ложки майонезу, одна столова ложка кетчупу, одна морквина, одна цибулина, один невеликий помідор, один огірочок і один солодкий перець, лавровий листок, сіль, перець, паприка. Листя салату, пучок петрушки, зелена цибуля, трошки червоної ікри, лимон, невеликий апельсин - для прикраси. Кальмари необхідно відварити з морквою, цибулею і лавровим листом, потім охолодити і нарізати кільцями. Щоб кальмари залишилися м'якими, варити їх треба не більше двох-трьох хвилин і не виймати з каструлі відразу ж, а дати їм охолонути. Помідори, огірки та перець потрібно порізати і змішати з кальмарами. Потім додати майонез, кетчуп, петрушку, зелений лук. Посолити і поперчити, а потім ретельно перемішати салат. Викласти отриманий салат в центр тарілки і прикрасити зеленню, нарізаним лимоном і апельсином, ікрою, а на краю тарілки насипати трохи паприки.
|