Як приготувати квашену капусту за старовинним рецептом?
>В зимову пору квашена капуста є відмінним джерелом вітаміну С. А якщо її ще й правильно приготувати, домашніх за вуха не відтягнеш. Пропонуємо вам старовинний рецепт приготування квашеної капусти, який передавався з покоління в покоління.
Інгредієнти: 10 кг сирої капусти, 500 грам моркви, перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком, перець чилі.
Рецепт приготування: Свіжу капусту потрібно очистити від зіпсованих аркушів і нашаткувати. Бажано робити це на спеціальній шатківниці, заздалегідь порубавши верхівку капусти гострим ножем. Після цього моркву очистити, натерти на крупній тертці і змішати з капустою. Сюди ж додаємо чорний перець горошком, лавровий перець, скибочки перцю чилі. Що стосується солі, необхідно витримати пропорцію жменю солі на одне відро капусти.
Всю капусту необхідно дуже добре перемять руками до тих пір, поки вона не почне давати сік. Потім все скласти в підходящий посуд - відро, скляні банки або каструлю. Сік не зливаємо. Поставити капусту в прохолодне місце і витримати мінімум тиждень. Краще всього поєднується з картоплею.