Дуже смачний виходить, я навіть не знаю, як це блюдо правильно назвати, начебто пиріжки, але і не пиріжки. В загальному так і назвемо "яблука в сирному тісто".Продукты: по двісті грам борошна, сиру, масла вершкового. Яблук штук п'ять (шість), кориця, лимонний сік, цукру п'ять столових ложок.
Приготування: Спочатку ми будемо готувати тісто, воно виходить досить щільне, змішуємо борошно, сир (треба протерти) та масло вершкове. Місити доведеться досить довго, після чого готове тісто в холод на пів години виносимо. Після цього розкачуємо тісто, нарізаємо на квадратики і на кожен квадратик начинку кладемо. Яблука треба попередньо очистити від шкірки і нарізати, змішати з цукром і корицею, лимонним соком присмачити. Кожен квадратик з начинкою треба закрити конвертиком і добре защипнути, зверху конвертики жовтком курячого яйця змастити і можна ставити запікатися. Випікаються "конвертики" пів години, тісто виходить хрустким, а начинка соковитою.)) Приємного!
|