Крім того, що приготовлена за пропонованим тут рецепту закуска виходить чудово смачною, в даному блюді також привабливим і оригінальним є його вид, так як таку картопляну закуску пропонується оформити у вигляді персиків, причому готову страву і справді виглядає дуже схоже і виходить красивим, незвичайним і по святковому ошатним! Отже, щоб приготувати оригінальну закуску картопляні "персики" вам знадобляться продукти за наступним списком: десять середніх картоплин, одне куряче яйце, приблизно 200 грамів м'ясного фаршу (будь-якого за вашим вибором - підійдуть свинячий, яловичий, курячий), одна середня ріпчаста цибулина, 100 грамів твердого сиру, шість столових ложок пшеничного борошна, панірувальні сухарі, сіль, перець, а також інші спеції (паприка і куркума), один яєчний білок, олія для смаження.
Картоплю добре вимити і відварити до готовності "в мундирі", після чого злегка остудити і очистити від шкірки. Ріпчасту цибулю почистити і подрібнити, а потім додати його разом зі спеціями і сіллю в м'ясний фарш і, сформувавши мокрими руками маленькі котлетки-кульки, посмажити їх на рослинному маслі. Картоплю потрібно натерти на середній тертці і розділити на дві частини, додавши в одну куркуму, а в другу паприку. Також збите куряче яйце розділити навпіл і додати в кожну частину і точно таким же чином вчинити і з дрібно натертим сиром. У кожну частину картопляної маси додати однакову кількість борошна і з отриманого тесту брати по невеликому шматочку (приблизно по столовій ложці) і формувати половинки персика, потім з'єднати їх, поставивши всередину котлетку з м'ясного фаршу. Збитий яєчний білок пензлем нанести на кожен персик, після чого отримані заготовки потрібно посипати панірувальними сухарями і викласти у змащену форму для випічки. Випікаються "персики" в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 10-15 хвилин.
|