Для всіх любителів грибів цей рецепт стане просто знахідкою, так і тим, хто вживає в їжу цей продукт, але не особливо часто таке блюдо теж доведеться дуже до смаку, так як суп виходить дивно ароматним і дуже ніжним смаком, з чудовою кремовою і можна навіть сказати оксамитової консистенцією - мабуть саме тому пропонований рецепт і має таку назву. Продукти, які потрібні вам для того, щоб приготувати оксамитовий грибний суп (у розрахунку на чотири порції страви): 300 г білих грибів (підійдуть як свіжі, так і морожені), 200 г свіжих печериць, вода, 300 грамів ріпчастої цибулі, два-три зубки часнику, 50 мл оливкової олії, 200 мілілітрів білого столового вина, 200 мл вершків, 100 мл молока, пів склянки подрібненого кропу, чорний перець і сіль, щіпка меленого мускатного горіха, а також сухарики для супу.
Ріпчасту цибулю і часник слід дрібно порізати і обсмажити на оливковій олії до рум'яного кольору (обсмажувати близько 10 хвилин). Печериці і білі гриби нарізати досить великими шматочками (якщо гриби морожені, то їх попередньо треба хоч трошки розморозити) і теж додати до цибулі і часнику, після чого посолити і поперчити вміст каструлі, а також додати мускатний горіх і влити біле вино. Коли суміш закипить долити кип'яченої води (приблизно 150 мл), перемішати і варити 15-20 хвилин. Потім додати в суп вершки і молоко, довести до кипіння (але не кип'ятити) і зняти з вогню. Додати зелень кропу, ну а подавати готовий суп з сухариками.
|