Форшмак я готую тільки в холодну пору року, влітку це блюдо не так сильно йде в хід, як взимку. Готується форшмак дуже просто, ні яких особливих продуктів і утомливих заготовок. Потрібна хороша жирна оселедець, її треба очистити від шкірки, все вийняти нутрощі, відрізати голову і вийняти всі кісточки, загалом потрібно тільки філе. До речі, для форшмаку можна купити оселедець у пресервах, там шматочки філе вже нарізані і кісточки видалені.
Варимо два курячих яйця круто, охолодити, очистити яйця від шкаралупи. Ріпчасту (білу) чистимо цибулину і крупно ріжемо. У ємності комбайна подрібнюємо філе оселедця, два яйця, зварену цибулину і моркву заздалегідь (можна і без морквини, але морквина надає насолоду і красиві вкраплення оранжевого кольору). Так само до всіх цих інгредієнтів додаємо грам 100 - 120 вершкового масла, до однорідності подрібнюємо, перекладаємо в красиве блюдце і ставимо в холодильник.
Як тільки форшмак трохи охолоне - можна намазувати на хліб і їсти.
|