Яєчня звичайно не самий корисний сніданок, але зате дуже швидкий. Щоб вона не набридала, ось кілька способів, як можна урізноманітнити чергову страву при цьому витрачаючи мінімум часу на приготування.
Яєчня з ковбасою. Ріжемо ковбасу (сардельки, сосиски) шайбочками, розігріваємо в пательні олію. Викладаємо на відстані одна від інший, обсмажуємо одну сторону, перевертаємо, обсмажуємо іншу. Заливаємо яйцями так щоб була покрита вся площа сковороди. Посипаємо зеленню, солимо, перчимо. Можна накрити кришкою, але це на любителя. Яєчня готова повністю викладається на блюдо і потім вже розділяється на порції. Можна додавати овочі, наприклад, посипати солодким перцем, нарізаним дрібними шматочками. Поки готується яєчня, встигаємо нарізати салат зі свіжих овочів. Смачний, ситний сніданок готовий.
Можна зробити все теж саме, але з додаванням помідорів. Коли яйця злегка підсмажаться, викладаємо зверху кружечки помідор, солимо, перчимо, посипаємо зеленню. Прикриваємо кришкою, тримаємо на слабкому вогні дві – три хвилини поки помідори не стануть м'якими. Дуже смачно з додаванням тертого сиру, його висипати на помідори і потримати під кришкою, поки сир не розплавиться. Приємного апетиту!