Для приготування страви нам знадобиться: 600-700 грам телятини (м'ясо з задньої ноги), 2 столові ложки жиру, 2 ложки борошна, 3 головки цибулі, 150 грам вареної шинки або копченої грудинки. 4 столові ложки томату, цукор, кріп, червоний перець. М'ясо нарізаємо впоперек на чотири смужки. Отримані шматочки добре відбиваємо. Перчимо, солимо, на середину викладаємо подрібнену грудинку або шинку, з обсмаженою цибулею. Паніруємо зрази в борошні і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Укладаємо в посуд, бажано неглибоку. Додаємо нарізану кільцями цибулю, додаємо томат, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. В самому кінці гасіння, посипаємо залишилася борошном, підсолюємо, заправляємо цукром. Після чого всі проварюємо 5 хвилин. Готове блюдо викладаємо на блюдо, поливаємо соусом, прикрашаємо нарізаним кропом. Дане блюдо добре поєднується з різноманітними салатами, кашами, картоплею. Зрази гарні як самостійне блюдо. Просто в приготуванні і дуже ситно.