Главная » Статьи » Рецепти |
М'ясо з картоплею в фользі
Думаю, що в особливому поданні таке блюдо не потребує - всі знають що це і смачно, і корисно, і нехлопотно. 400 грам свинини 600 грам картоплі Одна цибулина Дві столові ложки томатного соусу 50 мл гарячого бульйону або води 30 грам вершкового масла Свіжа зелень Сіль і спеції за смаком Лавровий листочок М'ясо ріжемо невеликими шматочками. Кладемо його в миску, додаємо томатний соусу, дрібно нарізану зелень, спеції та приправи, сіль. Цибулю ріжемо тоненькими півкільцями і теж відправляємо до м'яса. Все перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на півгодинки. Поки м'ясо маринується, чистимо картоплю, ріжемо його часточками або кружечками. Трохи присаливаем, посипаємо травами і збризкуємо рослинним маслом. Беремо форму для запікання, дно і стінки вистилаємо фольгою (одним шматком або з'єднуємо кілька). Викладаємо картоплю, на нього - шматочки вершкового масла, потім м'ясо з маринадом і цибулею. Вливаємо 50 мл. бульйону або води. Форму затягуємо фольгою, ставимо в духовку. прогріваємо на сильному вогні, Потім вогонь робимо маленьким і залишаємо м'ясо на півтора - два години. Для свинини буде достатньо півтора години, для яловичини трохи більше. Незадовго до готовності можна зняти фольгу і підрум'янити м'ясо з картоплею (якщо любите соковите м'ясо, це не обов'язково). | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |