Главная » Статьи » Рецепти

М'ясо з картоплею в фользі
Думаю, що в особливому поданні таке блюдо не потребує - всі знають що це і смачно, і корисно, і нехлопотно.
400 грам свинини
600 грам картоплі
Одна цибулина
Дві столові ложки томатного соусу
50 мл гарячого бульйону або води
30 грам вершкового масла
Свіжа зелень
Сіль і спеції за смаком
Лавровий листочок

М'ясо ріжемо невеликими шматочками. Кладемо його в миску, додаємо томатний соусу, дрібно нарізану зелень, спеції та приправи, сіль. Цибулю ріжемо тоненькими півкільцями і теж відправляємо до м'яса. Все перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на півгодинки.
Поки м'ясо маринується, чистимо картоплю, ріжемо його часточками або кружечками. Трохи присаливаем, посипаємо травами і збризкуємо рослинним маслом.
Беремо форму для запікання, дно і стінки вистилаємо фольгою (одним шматком або з'єднуємо кілька). Викладаємо картоплю, на нього - шматочки вершкового масла, потім м'ясо з маринадом і цибулею. Вливаємо 50 мл. бульйону або води. Форму затягуємо фольгою, ставимо в духовку. прогріваємо на сильному вогні, Потім вогонь робимо маленьким і залишаємо м'ясо на півтора - два години. Для свинини буде достатньо півтора години, для яловичини трохи більше. Незадовго до готовності можна зняти фольгу і підрум'янити м'ясо з картоплею (якщо любите соковите м'ясо, це не обов'язково).
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, ріжемо
Як зробити запечена з часником хліб?
Як спекти корисне печиво?
Як красиво оформити сніданок для дитини?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: