Главная » Статьи » Рецепти

Салати з креветками

Креветки були популярним ласощами ще у стародавніх римлян. Вони вважали, що цей продукт позитивно впливає на чоловічу силу. Зовсім не дивно, адже креветки містять білки, жири, такі мікроелементи як йод, цинк, фосфор, кальцій, вітаміни А, Е, РР.Для того щоб креветки справді принесли користь, їх необхідно правильно вибрати і приготувати. Жителям, які живуть не біля моря, складно купити свіжі креветки. Доведеться задовольнятися замороженим продуктом. Краще якщо креветки будуть розфасовані в заводські порційні пакети, де використовувалася шокове заморожування.
Варити креветку треба всього 2 хвилини відразу в панцирі з додаванням в бульйон спецій. Готовність визначається як і у пельменів: сплив – значить готовий!
Салат з креветками частіше готується частіше, ніж щось інше.

1. салат з грейпфрутом і авокадо
Інгредієнти: м'ясо далекосхідних креветок – 500 г, 2 грейпфрута, половина плоду авокадо і майонез.
Готуємо креветки особливим способом, не варимо, а заливаємо крутим окропом. Це дозволяє зберегти максимум корисних речовин.
Грейпфрут очистити від білих перегородок, залишаємо тільки м'якоть, її й нарізаємо. Авокадо очищаємо від верхнього зеленого шару і ріжемо кубиками. Креветки подрібнюємо на невеликі шматочки. Залишається все помістити в салатницю і заправити майонезом.

2. салат з маринованими креветками
Для соусу знадобиться: горілка 1 склянку, літр апельсинового соку, базилік, м'ята, петрушка, оливкова олія за смаком, листя салату і креветки 200 р.
Купуємо заморожені варені креветки. Готуємо соус змішуванням усіх компонентів. Кладемо креветки в соус і маринуємо 3 години. Викладаємо креветки на листя салату і в такому вигляді подаємо на стіл.

3.Салат у човниках з авокадо
В цьому салаті оригінальна подача страви. Готовий салат перекладають в човники з авокадо і в такому вигляді подають на стіл.
З продуктів беремо: 1 авокадо (якщо це не романтична вечеря на двох, то авокадо знадобиться більше), 3 помідори середнього розміру, 500 г креветок, сіль за смаком, майонез і кетчуп по 2 ст. л.
Починаємо готувати: беремо авокадо і розрізаємо на дві половинки. Видаляємо кісточку і акуратно виймаємо м'якоть, щоб зберегти каркас нашої човники - тарілочки. Креветки відварюємо. Помідори нарізаємо кубками. Майонез і кетчуп змішуємо і заправляємо салат. Накладаємо в човники. Готова краса!

4.Салат з креветок, яєць, солодкого перцю
Необхідні продукти: 300 г королівських креветок з панциром, 3 курячих яйця, листя салату або шпинату, болгарський перець червоний або жовтий 1 шт, часник – 1 зубок, пучок петрушки, рослинне масло.
Приготування салату починаємо з відварювання яєць і креветок. Готову креветку очищаємо від панцира, нарізаємо на 3 частини. Солодкий перець нарізаємо великої соломкою, яйця – на 4 частини. Листя салату вимити і висушити серветками.
Готуємо соус із товченого часнику, подрібненої петрушки і рослинної олії, солимо. Масу розтираємо в ступці.
Викладаємо на блюдо листя салату, на них овочі та креветки. Поливаємо соусом.

5.Салат з ананасами і креветками
В цьому салаті буде не тільки ананас, але і сир. Беремо консервовані ананаси, креветок 500 г сиру 200 г, майонез, часник і сіль.
Як приготувати: креветки відварити, сир і ананаси нарізати кубиками. Часник видавити через чеснокодавку і змішати з майонезом. Заправити і перемішати салат.

6.Салат «Екзотика» з полуницею
Інгредієнти: полуниця 250 г, півкіло креветок, одна морква, 200 г сиру або бринзи, листя салату один пучок. Для соусу: мед, лимон, соєвий соус.
Як приготувати: полуницю ретельно миємо, ріжемо шматочками. Креветки відварюємо і теж подрібнюємо. Морква ріжемо соломкою, Сир – кубиками. Листя салату краще дрібно нарвати. Соус готується за смаком більше лимона або меду залежно від смакових пристрастей. Заправляється соусом і відразу подається на стіл.

7.Салат з креветок і кукурудзи
Компоненти салату: 200 г креветок, банка консервованої кукурудзи, 3 шт. помідорів і перцю, 2 цибулини, майонез, спеції і сіль.
Починаємо приготування з нарізки і обсмажування цибулі на олії. Сюди ж додаємо креветки і злегка обсмажуємо. Помідори і перець нарізати соломкою. З'єднати продукти і заправити майонезом.

8.Листовой салат з креветками
Необхідні продукти: качан пекінської капусти або листовий салат, 200 г креветок і крабових паличок, 2 курячих яйця, половинка банки консервованої кукурудзи.
Приготування: капусту або листя салату подрібнити, курячі яйця натерти на тертці. Крабові палички і креветки нарізати дрібно. В якості заправки використовується майонез.

9.Морской салат з креветками
Інгредієнти: 250 г риби тріски, 100 г креветок, пучок салату – латук, зелений болгарський перець, 100 г чорносливу, майонез, сік лимона, 120 г майонезу, сіль, перець чорний, паприка.
Готуємо салат: філе тріски запікаємо в духовці протягом 3-5 хвилин. Відварити креветки. Салат і болгарський перець нарізаємо. Чорносливом прикрашаємо салат, але можна додати безпосередньо в салат. Майонез змішуємо з соком лимона. Сіль і перець на розсуд.

10. Сирний салат з креветками
Компоненти: 100 г волоських горіхів і креветок, 250 г консервованих креветок, жирна сметана як соус.
Готуємо: волоські горіхи подрібнюємо в кавомолці. Твороги і креветки перекручуємо на м'ясорубці. Заправляємо салат сметаною і прикрашаємо зеленню. Красиво цей салат подати в маленьких тарталетках.

11. Салат з креветок і манго
Нам буде потрібно: 12 великих креветок, 1 шт. манго, листя салату, 2 шт. моркви, листя гірчиці, 3 зубки часнику, 2 ст. л. оливкової олії, сіль і перець.
Соус з 1 склянки йогурту, гірчиця 1 ст. л., 100 сиру.
Починаємо ас обсмажування часнику, сюди ж на сковорідку додаємо креветки і злегка обсмажуємо. На блюдо викладаємо листя салату, гірчиці. На них креветки, натерту моркву і шматочки манго. Заливаємо соусом, який збиваємо міксером, сир, йогурт і гірчицю.

12. Салат з печінки тріски і креветок
Нам знадобиться: 10 шт. тигрових креветок, мариновані огірочки 2 шт., 2 яйця, печінка тріски 200 г, рукола 100 г, майонез.
Готуємо наступним чином: креветки відварити. Яйця, креветки, печінка тріски нарізаємо. Мариновані огірки натерти на тертці і з'єднати з майонезом – це буде заправка для салату. Рукколу додаємо до продуктів і заливаємо соусом. Даємо настоятися в холодильнику, а можна прикрасити огірками.

13. Салат з креветок і медузи
Дари моря, та ще й такі незвичайні в одному салаті!
Даний салат більше характерний для любителів екзотики.
З продуктів: в'ялена медуза 120 г, креветки 200 р.
Соус з часнику, кунжутного масла і оцту по 5 мл соєвого соусу 30 мл
Для початку займемося медузою. Її треба замочити на 40 хвилин у холодній воді, а потім віджати і нарізати соломкою. Потім обшпарити окропом. Особливість цього продукту в тому, що обсяг медузной маси зменшиться на 30%.
Креветки відварюємо.
В салатницю викладаємо медузу, а зверху креветки. Поливаємо соусом і посипаємо зверху часником.

14. Салат із сочевиці і креветок
Інгредієнти: сочевиця 250 г, стебло селери, по 1 шт. моркви і цибулі, креветки 300 г, часник 2 зубки, по половині пучка чебрецю і петрушки, оливкова олія, сіль, оцет бальзамічний.
Як приготувати: сочевицю промиваємо й варимо 20 хвилин до готовності. Моркву, цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на оливковій олії, сюди ж додаємо часник, чебрець.
Креветки будемо маринувати в суміші оцту, чебрецю з петрушкою і оливкової олії. Через 10 хвилин креветки готові. Їх залишиться злегка обсмажити.
В салатницю викладаємо овочі, сочевицю, креветки і заливаємо маринадом для креветок. Зверху прикрашаємо петрушкою.

15. Салат з креветками, динею і червоною ікрою
Крім перерахованого вище в салаті буде і червона риба. Ось такий багатий за смаком і складом салат!
Склад: слабосолона сьомга 100 г, креветки 3 ст. л., скибочка дині, листя салату, червона ікра 1 ст. л. для прикраси, суміш оливкової олії і бальзамічного оцту 2 ст. л. для заправки.
Готується салат швидко. Необхідно все порізати шматочками і заправити сумішшю з масла і оцту. Прикрашаємо червоною ікрою.

16. Салат з баклажанами і креветками
Необхідні продукти: баклажани і цибулю по 2 шт., зубочки часнику 2 шт., креветки 150 г, рослинна олія і соєвий соус 50 мл, сік лимона, кінза, перець червоний і чорний, сіль, цукор.
Етапи приготування: баклажани запікаємо в духовці. Потім зняти шкірку і нарізати кубиками. Цибулю і креветки злегка обсмажити. Салат заправити рослинним маслом з соусом, соком лимона. Прикрасити гілочками кінзи.

17. Салат з арахісом і креветками
Нам знадобиться: креветки 200 г, 2 шт. авокадо, 100 г кореня селери і арахісу, сік половини лимона, сметана 100 г, сіль, перець, соус табаско, щавель.
Приготування: корінь селери нарізати тонкими пластинками і відварити в підсоленій воді. Авокадо очистити від зеленої шкірки, видалити кісточку і нарізати кубиками. З'єднати арахіс, креветки, селера і авокадо.
Заправка буде з подрібненого щавлю, соку лимона, перцю, солі і сметани.
Прикрасити салат листочками щавлю.

18. Салат зі свіжих огірків і креветок
Беремо 450 г креветок, 3 курячих яйця і стільки ж огірків, пучок кропу, майонез і спеції із сіллю.
Салат швидко готується: креветки відварити, огірок нарізати соломкою, яйця накришити, зелень посікти. Все з'єднати і заправити майонезом, сіль і спеції на розсуд.

19. Грецький Салат з креветками
Інгредієнти: креветки 300 г, 1-2 шт. авокадо, помідори-4 шт., персики сорти «нектарин» 3 шт., зелений салат, лимонний сік 2 ст. л.
Соус: сметана жирна 100 мл часник 2 зубчики часнику, оливкова олія і білий винний оцет по 1 ст. л.
Готуємо: авокадо очистити і нарізати кубиками, відразу полити лимонним соком. Помідори теж ріжемо кубиками, а персики – часточками. Креветки відварити. На тарілку розкласти листя салату, на них викласти всі компоненти салату. Приготувати окремо соус і заправити салат.

20. Салат з перловки з креветками
Для рецепта знадобиться: 500 г креветок і перловки, по 2 шт. цибулини, помідор і курячих яєць, 100 г гарбуза, пучок листя шпинату, 1 огірок, 2 ст. л. кукурудзяної олії.
Для соусу: кетчуп 100 г, соєвий соус-100 р, оцет 25 г, 3 ст. л. цукру
Приготування: окремо зварити до готовності гарбуза, креветки, перлову крупу, яйця.
Цибулю обсмажити на олії. Додати до продуктів з соусу і збити міксером.
Огірок нарізаємо і шпинат, з'єднуємо з перловкою, креветками та іншими продуктами. Подаємо з соусом в теплому вигляді.

Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: креветки, салат
Як приготувати річний холодний борщ на буряковому квасі?
Як готується м'ятне морозиво з шоколадом?
Ватрушки "Фрейлін"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: