Дане блюдо з червонокачанної капусти можна подавати в різних варіантах: як холодний салат і гарячий гарнір до деяких страв з м'яса, а також як самостійне пісне або вегетаріанське блюдо. До його переваг можна віднести оригінальний смак і неповторний аромат, ну а крім цього безумовну корисність такого овочевого салату додаванням фруктів. Для приготування салату з капусти з ялівцем, вишнею і яблуками потрібно таке: один кілограм червонокачанної капусти, дві середнього розміру фіолетових цибулини, два яблука (бажано вибрати кислуваті сорту), 100 грамів свіжої вишні без кісточок, шість столових ложок яблучного або винного оцту, 200 мл червоного столового вина, три столові ложки цукрового піску, півтори чайних ложки солі, півтори чайних ложки плодів ялівцю, лавровий листочок, паличка кориці, три столових ложки перетертої з цукром червоної смородини, одна чайна ложка картопляного крохмалю, дві столові ложки рослинної олії.
Вимиту капусту потрібно тонко нашаткувати, очищені цибулини нарізати тонкими півкільцями, після чого обсмажити на розігрітому рослинному маслі цибулю до прозорості, а потім додати капусту, а також лавровий лист, ялівець, корицю, сіль і цукор і влити вино і оцет. Весь вміст сковороди перемішати, довести вино до кипіння і тушкувати капусту на середньому вогні під кришкою близько 15 хвилин. Потім додати до капусти вишню без кісточок і очищені від шкірки і серцевинки і порізані невеликими скибочками яблука і продовжувати готувати ще 45 хвилин. Буквально за кілька хвилин до готовності до вмісту сковороди слід додати смородину і розведений у невеликій кількості води крохмаль і знову все перемішати.