Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати кокроки з родзинками і морквою?
>Страва з незвичайним, я б навіть сказав - загадковою назвою кокроки прийшло до нас з удмуртської кухні. Зовні схожі на пиріжки, готуються швидко, а всередину можна покласти майже будь-яку начинку! Для приготування 20 кокроков (на 4-5 чоловік) нам знадобляться наступні складові: для тесту сметана - 200 г борошно - близько 400 г яйця - 2 шт. жовток для змазування випічки - 1 шт. сіль - 1 ч.л. для начинки: родзинки без кісточок - 150 р морква - 3 шт. масло вершкове - 30 г цукор - за смаком яблуко - 1-2 шт. 1)Моркву відварюємо, очищаємо і ріжемо дрібними шматочками або натиарем на тертці. Родзинки перебираємо і запарюємо на кілька годин. 2)Змішуємо морква з родзинками, також додаємо трохи цукру і розтоплене вершкове масло. 3)Щоб приготувати тісто для кокроков, змішуємо яйця з сіллю, додаємо сметану, потім додаємо борошно і замішуємо некруте тісто. 4)Накриваємо миску з тестом вологим рушником і залишаємо на 30-40 хвилин. Потім ділимо його на шматочки і розкачуємо з кожного млинець товщиною 3-4 мм 5)Формуємо кокроки, з'єднуючи краю у формі півмісяця. Змащуємо їх жовтком і відправляємо на 20-25 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів. 6)Готові кокроки дістаємо і подаємо до столу гарячими. Їх можна вживати з медом або сметаною, а також як самостійне блюдо. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |