Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кокроки з родзинками і морквою?
>Страва з незвичайним, я б навіть сказав - загадковою назвою кокроки прийшло до нас з удмуртської кухні. Зовні схожі на пиріжки, готуються швидко, а всередину можна покласти майже будь-яку начинку!
Для приготування 20 кокроков (на 4-5 чоловік) нам знадобляться наступні складові:

для тесту
сметана - 200 г
борошно - близько 400 г
яйця - 2 шт.
жовток для змазування випічки - 1 шт.
сіль - 1 ч.л.

для начинки:
родзинки без кісточок - 150 р
морква - 3 шт.
масло вершкове - 30 г
цукор - за смаком
яблуко - 1-2 шт.

1)Моркву відварюємо, очищаємо і ріжемо дрібними шматочками або натиарем на тертці. Родзинки перебираємо і запарюємо на кілька годин.

2)Змішуємо морква з родзинками, також додаємо трохи цукру і розтоплене вершкове масло.

3)Щоб приготувати тісто для кокроков, змішуємо яйця з сіллю, додаємо сметану, потім додаємо борошно і замішуємо некруте тісто.

4)Накриваємо миску з тестом вологим рушником і залишаємо на 30-40 хвилин. Потім ділимо його на шматочки і розкачуємо з кожного млинець товщиною 3-4 мм

5)Формуємо кокроки, з'єднуючи краю у формі півмісяця. Змащуємо їх жовтком і відправляємо на 20-25 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів.

6)Готові кокроки дістаємо і подаємо до столу гарячими. Їх можна вживати з медом або сметаною, а також як самостійне блюдо.
Категория: Рецепти |
| Теги: кокроки, масло
Як готуються закусочні млинці?
20 кращих рецептів тортів
Печиво по - берлінськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: