>Пропоную вашій увазі істинно осінній рецепт приготування ніжного суфле з гарбуза. Приготувати його нескладно, але з першого разу страва може вийти не таким пишним і легким. Для приготування гарбузового суфле вам знадобляться: 120 грам гарбуза, 3 яйця, 120 мл молока, 1 ст. ложка цукру, дрібка солі, 50 грам вершкового масла, 2 столові ложки борошна. Час приготування - не більше години, вказану кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.
Насамперед, добре розігрійте духовку до 200 градусів. Гарбуз очистите від шкірки, вийміть насіння, а м'якоть порізати середніми шматочками і запечіть в фользі до готовності. Гарбуз повинна бути м'якою.
Готову гарбуз розминаємо до стану пюре. Тим часом, відокремлюємо білки від жовтків. У сотейнику розтопіть вершкове масло і обережно всипте туди просіяне борошно. Коли суміш добре прогріється, влийте в неї молоко, не перестаючи помішувати. Потім додайте жовтки і гарбузове пюре, трохи остудіть.
Наступний крок такий. Білки збийте в стійку піну, всипте крохмаль і цукор. Суміш повинна стати щільною і блискучою. Додайте гарбузову суміш, перемішайте і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин. Форми для суфле змастіть вершковим маслом і трохи присипте цукром.