Главная » Статьи » Рецепти |
Десерт «Павлова» з полуницею
Цей чудовий десерт був придуманий і втілений Гербертом Саксом з Перта (Австралія). Ресторатор присвятив його великої російської балерини Анни Павлової, гастролировавшей в той час в Австралии.Существует кілька варіантів відомого десерту, але суть завжди одна. Ми готуємо меренгу і наповнюємо її фруктами і збитими вершками (кремом). Для приготування десерту нам треба: три яєчних білка; чайна ложечка ванільної есенції; сто сімдесят п'ять грамів цукру; чайна ложечка натурального світлого оцту (саме натурального); чайна ложечка кукурудзяного крохмалю; Я зазвичай печу меренги не додаючи ні крохмалю, ні оцту. В принципі, меренга виходить смачною і без цих інгредієнтів. Беремо папір для випічки, відрізаємо її за розміром дека і на папері малюємо кола діаметром 15 см (я люблю маленькі «Павлові»). Приступаємо до приготування меренг. Найголовніше - посуд для збивання повинна бути чистою, сухою і збивати білки до жорстких піків. Цукор, крохмаль і оцет я обережно додаю в процесі збивання. Готові білки ложкою обережно викладаємо на намальовані кола так, щоб утворився бортик, і ставимо на годину в духовку до t=150 гр. Залишаємо меренги остигати в духовці. При такому способі серединка меренг буде злегка вязковатой, такий, як і задумана автором рецепту. Якщо вам по душі кипінно-білі, сухі меренги, випікайте їх при t=90 гр. Коли меренги охолонуть, виймаємо їх на блюдо, наповнюємо збитими вершками і прикрашаємо полуницею. Замість полуниці можна використовувати будь-які фрукти. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 1 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |