Главная » Статьи » Рецепти

Десерт «Павлова» з полуницею
Цей чудовий десерт був придуманий і втілений Гербертом Саксом з Перта (Австралія). Ресторатор присвятив його великої російської балерини Анни Павлової, гастролировавшей в той час в Австралии.Существует кілька варіантів відомого десерту, але суть завжди одна. Ми готуємо меренгу і наповнюємо її фруктами і збитими вершками (кремом).

Для приготування десерту нам треба:

три яєчних білка;
чайна ложечка ванільної есенції;
сто сімдесят п'ять грамів цукру;
чайна ложечка натурального світлого оцту (саме натурального);
чайна ложечка кукурудзяного крохмалю;

Я зазвичай печу меренги не додаючи ні крохмалю, ні оцту. В принципі, меренга виходить смачною і без цих інгредієнтів.

Беремо папір для випічки, відрізаємо її за розміром дека і на папері малюємо кола діаметром 15 см (я люблю маленькі «Павлові»).

Приступаємо до приготування меренг. Найголовніше - посуд для збивання повинна бути чистою, сухою і збивати білки до жорстких піків. Цукор, крохмаль і оцет я обережно додаю в процесі збивання.

Готові білки ложкою обережно викладаємо на намальовані кола так, щоб утворився бортик, і ставимо на годину в духовку до t=150 гр. Залишаємо меренги остигати в духовці. При такому способі серединка меренг буде злегка вязковатой, такий, як і задумана автором рецепту. Якщо вам по душі кипінно-білі, сухі меренги, випікайте їх при t=90 гр.

Коли меренги охолонуть, виймаємо їх на блюдо, наповнюємо збитими вершками і прикрашаємо полуницею. Замість полуниці можна використовувати будь-які фрукти.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: ложечка, меренги
Швидкісний омлет
Груші, варені з лимоном
Як приготувати запіканку з макаронів?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: