Приготований за пропонованого в даній статті рецептом оригінальний і цікавий салатик виходить просто чудовий на смак, ну а до того ж дуже святковою стравою, яка чудово підійде для святкового столу, хоча салат також можна приготувати і без особливого приводу, просто як надзвичайно апетитною і дуже поживною закуски. Щоб приготувати салат з авокадо і шинкою вам знадобляться такі продукти: один стиглий авокадо, 300 грамів шинки, чотири курячі яйця, 200 г сиру твердих сортів, два свіжих огірка середніх розмірів, один великий болгарський перець, 200 г консервованого зеленого горошку, майонез, свіжа дрібно нарізана зелень петрушки, перець і сіль, а також кедрові горішки і варена морквина для прикраси страви.
Першим етапом приготування такого листкового салату буде підготовка продуктів. Яйця необхідно круто відварити, розділити на білки і жовтки, ну і дрібно натерти їх. Вимиті авокадо, болгарський перець і огірки порізати невеликими кубиками (авокадо попередньо потрібно очистити від шкірки, вийняти кісточку, ну а перець очистити від плодоніжки і насіння). Шинку слід нарізати кубиками середнього розміру, твердий сир натерти на самій дрібній тертці. З консервованого зеленого горошку злити рідину. Далі підготовлені складові викладаються окремими шарами на плоске блюдо: натерті яєчні білки і трошки майонезу, половина всієї кількості тертого сиру, весь зелений горошок, шар майонезу, далі кубики авокадо, болгарського перцю і знову трохи майонезу, шинка, майонез, порізані огірки і знову майонез, а потім подрібнена зелень петрушки, весь залишився твердий сир і натерті яєчні жовтки. Після цього готовий салат можна прикрасити вареною морквою, посипати кедровими горішками і прибрати в холодильник, де і потримати не менше двох годин.
|