На перший погляд, процес приготування цієї страви досить простий. Порубав м'ясо, зробив фарш і нанизав на шампури. Але ні, без знання всіх секретів вам не вдасться приготувати люля-кебаб так, як його готують на батьківщині!
Власне, ось вони, секрети приготування люля-кебаба:
•Вимішуйте фарш дуже довго - він стане більш в'язким.
•Під час ліплення котлеток змочуйте руки у воді, взимку в теплій, а влітку в холодній.
•Ще можна додати у фарш 1 куряче яйце або просто білок. З ним ваші котлетки точно не будуть розвалюватися.
•Використовуйте виключно широкі шампури - не менше 2 см в діаметрі. На них м'ясо буде триматися набагато краще, ніж на тонких.
•Перед тим, як приступити до ліплення люля-кебабів, приберіть весь фарш в холодильник. Коли курдючний жир застигне, вам буде простіше сформувати котлетки. В іншому випадку, жир буде танути в руках, а фарш почне розвалюватися на шматки. Готові шампури з люля-кебабами перед смаженням знову поставте в холодильник на 15 хвилин, щоб котлетки краще трималися на шампурах під час приготування на вогні.
•Кожен шампур тримайте на вогні рівно 12 хвилин, при цьому його необхідно буде перевернути 4 рази, щоб люля-кебаби обжарились з усіх боків.
|