Коржі піде можна готувати з кунжутом, маком і будь-який інший присипкою. На смак ці коржики не солодкі, тому їх можна подавати до гарячих страв і солодким чаїв, фруктових салатів. Готувати коржі піде зовсім не складно. Отже, змішуємо одну чайну ложечку сухих дріжджів з 450 гр. борошна (просіяти), додаємо солі і цукру по дві чайних ложечки, рослинної олії пару столових ложок води теплої рівно 240 мл Воду підігріти лише злегка, вона не повинна бути занадто теплою.
Тісто для коржів замішується, як для звичайного хліба, тобто повинен бути заміс, підйом в теплі, знову розминка тіста і знову підйом в теплі. На все про все йде дві години, не більше.
Після цього з одного еластичного шматка тіста формуються чотири рівних за розміром коржі піде. Кожна змащують жовтком, збитим з водою і посипається насінням кунжуту, маком, сухими травами і т. д. На коржиках також слід намалювати чотири смуги горизонтальних і вертикальних. Як тільки коржі піднімуться у висоту - можна їх надсилати на випічку в духовку (при темп. +200 гр. піч до 15-ти хвилин).
Готові коржі піде повинні охолонути на решітці, потім їх можна нарізати і подавати.
|