Пропонована в даному рецепті страва являє собою салат-закуску приготовану на основі хліба, помідорів і селери і саме через використання двох останніх інгредієнтів вважається стравою, яку готують саме в літній сезон, ну а тим більше, що подається така закуска-салатик "Панцанелла" в холодному вигляді і тому його вельми приємно є в літню спеку. Ну а для того, щоб приготувати таку незвичайну закуску вам буде потрібно такий набір складових: один кілограм помідорів, шість скибочок білого хліба (хліб бажано взяти злегка підсохлий), 300 грамів черешкової селери, одна головка ріпчастої цибулі (бажано червоного), одна столова ложка винного оцту, один зубчик часнику, близько 50 мілілітрів оливкової олії, а також свіжий базилік, перець і сіль, ну і за бажанням перець і філе кільки для прикраси-оформлення готового страви.
Зі злегка зачерствілого (вчорашнього) хліба необхідно зрізати скоринку і порізати м'якоть на невеликі шматочки. Очищений ріпчасту цибулю і вимитий селеру дрібно порізати, часник подрібнити, а болгарський перець запекти в духовці і нарізати невеликими шматочками. Свіжі помідори облити окропом, а після очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками і очистити від насіння всіх. Далі м'якоть томатів потрібно протерти через ситечко і отриману пюреобразную масу змішати з оцтом, оливковою олією, подрібненим часником, сіллю і перцем (можна також додати невелику дрібку цукру). Шматочки хліба змішати з томатною масою, селерою, цибулею, туди ж додати порізаний перець і свіжу зелень, ну і відправити суміш у холодильник на півгодини, а після викласти в салатник і прикрасити.
|