М'ясо перекрутити на м'ясорубці при цьому, додавши цибулі і часнику. Додаємо сіль, яйця і перець. Добре все змішуємо і формуємо невеличкі кульки. Паніруємо отримані кульки борошном і обсмажуємо їх на свинячому жирі або рослинній олії до утворення золотистої скоринки. Окремо готуємо приправу. Для цього нам треба згасити в казанку цибулю, попередньо вливши в казан рослинне масло, додати і протушкувати моркву. Вливаємо овочевий відвар або м'ясний бульйон. Дати прокипіти на маленькому вогні 20-25 хвилин, додати томат, потушенный в рослинній олії, лавровий лист і сіль за смаком. Тушкувати ще 20 хвилин. В самому кінці гасіння, додаємо свіжу зелень, петрушку і кріп. Тефтелі можна подавати як самостійне блюдо, а можна і з гарніром. Як гарнір добре підійде, картопля пюре, каша. Необхідні продукти:
550 грам свинини, і 550 грам яловичини, половина склянки свинячого жиру або рослинного масла, чотири зубчики часнику, дві цибулини, чотири яйця, спеції ( сіль, перець - за смаком), одна - дві ложки томату, зелень кріп, петрушка.
|